Til hovedinnhold

Daimiskake med kaffe

5 h
7 varer
446
Daimiskake med kaffe

Daimiskake med kaffe er perfekt å ha klar i fryseren i tilfelle du får besøk. Iskaken kan fint lages tidlig og oppbevares i fryseren frem til jul eller andre høytider, så har du garantert noe å sette frem dersom det uventet skulle ringe på døren.

Bruk skikkelig kruttsterk kaffe, slik at du virkelig merker kaffesmak på isen. Du kan gjerne bruke koffeinfri kaffe, i tilfelle også barn skal spise kaken. Det er viktig at kaffen er kald før den blandes inn i kremen, ellers vil kremen lett kunne skille seg.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 3 stk eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 60 g mandler

Iskrem

  • 3 stk eggeplomme
  • 120 g sukker
  • 5 dl fløte
  • 2 stk Daim, dobbel Daim, hakket
  • 0.5 dl kaffe, sterk, kald

Pynt

  • 1 stk Daim, dobbel, hakket

Slik gjør du:

  • 3 stk eggehvite
  • 2 dl sukker
  • 60 g mandler

Iskrem

  • 3 stk eggeplomme
  • 120 g sukker
  • 5 dl fløte
  • 2 stk Daim, dobbel Daim, hakket
  • 0.5 dl kaffe, sterk, kald

Pynt

  • 1 stk Daim, dobbel, hakket
Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form med bakepapir i bunnen. Velg en form som er 24 cm i diameter.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen.
Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en stålvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse.
Bland i hakket Daim og kald kaffe.
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim.
Sett kaken i fryseren i ca 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 min før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehviter og sukker til marengs. Bland i fint hakkede mandler.
Ha deigen i en rund form med bakepapir i bunnen. Velg en form som er 24 cm i diameter.
Stek kaken på rist midt i ovnen ved 150°C i ca 1 time. Avkjøl kaken i formen.
Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Vask formen og ha kaken tilbake i den rene formen.
Pisk eggeplommer og sukker godt. Pisk kremfløten stiv. Rør kremen inn i eggedosisen med en stålvisp, slik at du får en luftig og klumpfri masse.
Bland i hakket Daim og kald kaffe.
Ha isblandingen over kaken i formen. Dryss over hakket Daim.
Sett kaken i fryseren i ca 4 timer eller over natten til isen har stivnet.
Ta kaken ut av fryseren og sett den på et passende kakefat ca. 20 min før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?