Til hovedinnhold

Myke karameller

4 h 30 min
5 varer
765
Karameller med kondensert melk

Myke karameller – finnes det noe bedre? Dette er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven! Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.
Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 
Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Foto: Ole Martin Halvorsen

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk)
  • 100 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss sirup, lys
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 boks kondensert melk, søt (ikke Vikingmelk)
  • 100 g smør
  • 200 g brunt sukker
  • 4 ss sirup, lys
  • 1 stk vaniljestang
Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.
Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.
Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.
Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.
Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.
Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.
Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.
Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?