Til hovedinnhold

Rocky Road med marshmallows

1 h
6 varer
446
Rocky Road med marshmallows og kjeks

Rocky Road med marshmallows er sjokoladekonfekt som er en amerikansk klassiker! Den kan lages med masse forskjellige godsaker: Mariekjeks som gir deilig crunch og passer godt sammen med bløte, hvite marshmallows. Men Mariekjeks kan byttes ut med Oreokjeks eller andre typer kjeks. Vil du variere konfekten, kan du tilsette ulike typer nøtter, Nonstop, karameller osv.

Rocky Road-konfekten har lang holdbarhet og egner seg veldig fint å lage klar lenge i forveien. Sjokoladen må stivne i kjøleskap - helst over natten.

Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv Foto: Ole Martin Halvorsen

Ingredienser

6
porsjoner
  • 170 g smør
  • 4 ss sirup, lys
  • 400 g mørk sjokolade, god kvalitet
  • 200 g mariekjeks
  • 140 g Minimarshmallows
  • melis, dryss til pynt

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 170 g smør
  • 4 ss sirup, lys
  • 400 g mørk sjokolade, god kvalitet
  • 200 g mariekjeks
  • 140 g Minimarshmallows
  • melis, dryss til pynt
Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.
Knus kjeksen ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Noe av poenget er at kjeksen skal knuses ujevnt, det skal altså være en blanding av både små kjekssmuler og større kjeksbiter.
Bland både kjekssmuler og kjeksbiter i kjelen med sjokoladen. Ha deretter i marshmallows, men spar noen til pynt.
Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen med kjeks og marshmallows jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med noen marshmallows til slutt.
Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv. Sikt over melis til pynt. Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.
Knus kjeksen ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Noe av poenget er at kjeksen skal knuses ujevnt, det skal altså være en blanding av både små kjekssmuler og større kjeksbiter.
Bland både kjekssmuler og kjeksbiter i kjelen med sjokoladen. Ha deretter i marshmallows, men spar noen til pynt.
Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen med kjeks og marshmallows jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med noen marshmallows til slutt.
Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv. Sikt over melis til pynt. Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?