Til hovedinnhold

Julebiscotti

45 min
7 varer
293
Julebiscotti

Julebiscotti er en kake du bør sette opp på listen over faste småkaker til høytiden hvis du ikke alt har gjort det! Biscotti betyr «stekt to ganger» på italiensk, og det er nettopp den doble stekingen som gir biscotti den karakteristiske, litt harde konsistensen. Biscotti kan lages med ulike type nøtter og i forskjellige størrelser. Dette er biscotti med mandler og i en litt mindre størrelse, såkalte «cantuccini». Kanel, ingefær og nellik gir deilig julesmak. Dette er småkaker som også egner seg perfekt som spiselig julegaver! Julebiscotti oppbevares i tett kakeboks og har lang holdbarhet. Pass på at de er helt kalde før du legger dem i kakeboksen.

Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

10
porsjoner
  • 6 stykker egg, store
  • 300 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 500 g mandler
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts nellik

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 6 stykker egg, store
  • 300 g sukker
  • 400 g hvetemel
  • 500 g mandler
  • 2 ts kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 ts nellik
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn krydder og deretter hvetemelet.
Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele mandler.
Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.
Deigen gir 6 stenger (ca. 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.
Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver.
Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.
Avkjøl kakene på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn krydder og deretter hvetemelet.
Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele mandler.
Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.
Deigen gir 6 stenger (ca. 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.
Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver.
Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.
Avkjøl kakene på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?