Til hovedinnhold

Rødbetgravet laks

30 min
7 varer
93
Rødbetgravet laks

Rødbetgravet laks er en variant av gravlaksen som vil imponere gjestene dine i julen. Og det beste er at den er laget i en fei. Server den rødbetgravede laksen med dill, sitronskall, rømme, kapers og rødløk.
NB: Laksen skal stå i minst 48 timer etter at du har satt den inn.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 750 g laksefilet, utbenet, med skinn
  • 1 dl havsalt
  • 1 dl sukker
  • 2 stk rødbet
  • 2 ss sitronskall
  • 2 ss appelsinskall
  • 1 bunt dill

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 750 g laksefilet, utbenet, med skinn
  • 1 dl havsalt
  • 1 dl sukker
  • 2 stk rødbet
  • 2 ss sitronskall
  • 2 ss appelsinskall
  • 1 bunt dill
Skrell og riv rødbetene på et grovt rivjern.
Legg halvparten av dillen i bunnen av et stort, dypt fat. Bland sammen salt og sukker og gni det jevnt utover laksen på kjøttsiden.
Fordel rødbete, sitron- og appelsinskall over laksen, slik at den er godt dekket. Legg resten av dillen over.
Dekk laksen godt med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 48 timer.
Ta laksen ut av kjøleskapet og ta av rødbeteblandingen og sukkersaltet. Skyll laksen godt og tørk av den med kjøkkenpapir.
Oppbevar laksen pakket i plastfolie i kjøleskapet til du skal bruke den.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og riv rødbetene på et grovt rivjern.
Legg halvparten av dillen i bunnen av et stort, dypt fat. Bland sammen salt og sukker og gni det jevnt utover laksen på kjøttsiden.
Fordel rødbete, sitron- og appelsinskall over laksen, slik at den er godt dekket. Legg resten av dillen over.
Dekk laksen godt med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 48 timer.
Ta laksen ut av kjøleskapet og ta av rødbeteblandingen og sukkersaltet. Skyll laksen godt og tørk av den med kjøkkenpapir.
Oppbevar laksen pakket i plastfolie i kjøleskapet til du skal bruke den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?