Til hovedinnhold

Rødbetgravet laks

30 min
7 varer
81
Rødbetgravet laks

Rødbetgravet laks er en variant av gravlaksen som vil imponere gjestene dine i julen. Og det beste er at den er laget i en fei. Server den rødbetgravede laksen med dill, sitronskall, rømme, kapers og rødløk.
NB: Laksen skal stå i minst 48 timer etter at du har satt den inn.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 750 g laksefilet, utbenet, med skinn
  • 1 dl havsalt
  • 1 dl sukker
  • 2 stk rødbet
  • 2 ss sitronskall
  • 2 ss appelsinskall
  • 1 bunt dill

Slik gjør du:

  • 750 g laksefilet, utbenet, med skinn
  • 1 dl havsalt
  • 1 dl sukker
  • 2 stk rødbet
  • 2 ss sitronskall
  • 2 ss appelsinskall
  • 1 bunt dill
Skrell og riv rødbetene på et grovt rivjern.
Legg halvparten av dillen i bunnen av et stort, dypt fat. Bland sammen salt og sukker og gni det jevnt utover laksen på kjøttsiden.
Fordel rødbete, sitron- og appelsinskall over laksen, slik at den er godt dekket. Legg resten av dillen over.
Dekk laksen godt med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 48 timer.
Ta laksen ut av kjøleskapet og ta av rødbeteblandingen og sukkersaltet. Skyll laksen godt og tørk av den med kjøkkenpapir.
Oppbevar laksen pakket i plastfolie i kjøleskapet til du skal bruke den.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og riv rødbetene på et grovt rivjern.
Legg halvparten av dillen i bunnen av et stort, dypt fat. Bland sammen salt og sukker og gni det jevnt utover laksen på kjøttsiden.
Fordel rødbete, sitron- og appelsinskall over laksen, slik at den er godt dekket. Legg resten av dillen over.
Dekk laksen godt med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 48 timer.
Ta laksen ut av kjøleskapet og ta av rødbeteblandingen og sukkersaltet. Skyll laksen godt og tørk av den med kjøkkenpapir.
Oppbevar laksen pakket i plastfolie i kjøleskapet til du skal bruke den.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?