Rødbetgravet laks
30 min
7 varer
93
Rødbetgravet laks er en variant av gravlaksen som vil imponere gjestene dine i julen. Og det beste er at den er laget i en fei. Server den rødbetgravede laksen med dill, sitronskall, rømme, kapers og rødløk.
NB: Laksen skal stå i minst 48 timer etter at du har satt den inn.
Ingredienser
4
porsjoner
- 750 g laksefilet, utbenet, med skinn
- 1 dl havsalt
- 1 dl sukker
- 2 stk rødbet
- 2 ss sitronskall
- 2 ss appelsinskall
- 1 bunt dill
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 750 g laksefilet, utbenet, med skinn
- 1 dl havsalt
- 1 dl sukker
- 2 stk rødbet
- 2 ss sitronskall
- 2 ss appelsinskall
- 1 bunt dill
Skrell og riv rødbetene på et grovt rivjern.
Legg halvparten av dillen i bunnen av et stort, dypt fat. Bland sammen salt og sukker og gni det jevnt utover laksen på kjøttsiden.
Fordel rødbete, sitron- og appelsinskall over laksen, slik at den er godt dekket. Legg resten av dillen over.
Dekk laksen godt med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 48 timer.
Ta laksen ut av kjøleskapet og ta av rødbeteblandingen og sukkersaltet. Skyll laksen godt og tørk av den med kjøkkenpapir.
Oppbevar laksen pakket i plastfolie i kjøleskapet til du skal bruke den.

Bon appetit!
Skrell og riv rødbetene på et grovt rivjern.
Legg halvparten av dillen i bunnen av et stort, dypt fat. Bland sammen salt og sukker og gni det jevnt utover laksen på kjøttsiden.
Fordel rødbete, sitron- og appelsinskall over laksen, slik at den er godt dekket. Legg resten av dillen over.
Dekk laksen godt med plastfolie og sett den i kjøleskapet i 48 timer.
Ta laksen ut av kjøleskapet og ta av rødbeteblandingen og sukkersaltet. Skyll laksen godt og tørk av den med kjøkkenpapir.
Oppbevar laksen pakket i plastfolie i kjøleskapet til du skal bruke den.