Potetmos
40 min
7 varer
413
Silje Sandberg
Hjemmelaget potetmos er et klassisk tilbehør som passer like godt til en enkel pølsemiddag, som til fisk og kjøtt - men også til en lekker soppstroganoff. Du skal ikke se bort fra at denne luftige mosen uansett raskt blir stjernen på middagsbordet.
Denne potetmosen laget med mandelpotet, men kan også lages med andre melne potetsorter. Og om du ønsker kan du legge inn en liten ekstra smaksvri med timian.
Ingredienser
4
porsjoner
- 1 kg mandelpotet
- 100 g smør
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- 2 - 3 ss creme fraiche
- 1 bunt timian, valgfritt
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg mandelpotet
- 100 g smør
- 1 dl melk
- 1 dl fløte
- 2 - 3 ss creme fraiche
- 1 bunt timian, valgfritt
- salt og kvernet pepper
Skrell potetene og kok dem møre. Sil av vannet og damp potetene tørre.
I en kjele varmer du opp melk, fløte, smør og timian (hvis du har) på middels lav varme. Blandingen skal kunne trekke, ikke koke.
Mos potetene ved help av en potetpresse eller liknende. Vil du ha den helt glatt presser du den gjennom en finmasket sil.
Ta timianbunten ut av melkeblandingen.
Finn frem en ballongvisp og hell melkeblandingen over potetene. Tilsett creme fraiche og visp godt til en luftig og kremet potetmos.

Bon appetit!
Skrell potetene og kok dem møre. Sil av vannet og damp potetene tørre.
I en kjele varmer du opp melk, fløte, smør og timian (hvis du har) på middels lav varme. Blandingen skal kunne trekke, ikke koke.
Mos potetene ved help av en potetpresse eller liknende. Vil du ha den helt glatt presser du den gjennom en finmasket sil.
Ta timianbunten ut av melkeblandingen.
Finn frem en ballongvisp og hell melkeblandingen over potetene. Tilsett creme fraiche og visp godt til en luftig og kremet potetmos.