Til hovedinnhold

Ostekake med pepperkaker

45 min
9 varer
392
Ostekake med kjeksbunn av pepperkaker

Ostekake med pepperkake gir en nydelig julevri på en kjent og kjær dessert. Kjeksbunnen lages med knuste pepperkaker, og ostefromasjen har mild smak av appelsin. Dette er en kake som passer like godt som dessert etter en god middag som på kakebordet, og det ikke noe i veien for å lage kaken klar et par dager før servering.

Tips: Til ostekaker er det smart å bruke en kakeform som er integrert med kakefat. Alternativt kan du sette kakeringen direkte på et kakefat, men da er det veldig viktig at du klemmer pepperkakeblandingen helt ut i kanten av kakeringen så ostefromasjfyllet ikke renner ut på fatet.
Ostekake med pepperkake trenger ca. 4-6 timer i kjøleskapet for å stivne. Ostekaken er holdbar i kjøleskapet i 2-3 dager.

Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen

Ingredienser

8
porsjoner

Bunn

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke appelsingelé, pulver
  • 2.5 dl vann, kokende
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 100 g pepperkaker
  • melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 300 g pepperkaker
  • 150 g smør

Ostefromasj

  • 1 pakke appelsingelé, pulver
  • 2.5 dl vann, kokende
  • 3 dl lettrømme
  • 200 g kremost
  • 100 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 3 dl kremfløte

Pynt

  • 100 g pepperkaker
  • melis
Knus pepperkakene og bland pepperkakesmulene med smeltet smør.
Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat. Klem pepperkakeblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken med knuste pepperkaker og melisdryss.
woman cooking

Bon appetit!

Knus pepperkakene og bland pepperkakesmulene med smeltet smør.
Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat eller bruk integrert kakeform og kakefat. Klem pepperkakeblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.
Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende.
Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Bland i avkjølt gelé i en tynn stråle. Pisk kremfløten stiv og rør kremen deretter inn i ostefyllet. Visp gjerne med en stålvisp så blandingen blir helt jevn. Hell ostefyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).
Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.
Pynt kaken med knuste pepperkaker og melisdryss.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?