Til hovedinnhold

Kringle med julekrydder, rosiner og sukater

2 h 30 min
15 varer
281
Kringle med julekrydder, rosiner og sukater

En saftig kringle er god avveksling til tørre julekaker og konfekt. Julekrydderet i kransen får det til å dufte jul på kjøkkenet, og rosiner og sukat gir god smak. Server gjerne kringlen samme dag som den er laget, så den er helt fersk. Pynt med melisglasur rett før servering. Denne kransen er kjempefin å fryse uten melisglasur. Sett den tinte kransen en kort stund i ovnen, så smaker den som nystekt.

Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

1
stk
  • 100 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 600 g hvetemel
  • 200 g rosiner
  • 150 g sukat

Fyll

  • 75 g smør
  • 3 ss sukker
  • 3 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts nellik

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Pynt og glasur

  • 2 ss perlesukker
  • 2 ss mandelflak
  • 3 dl melis
  • 1 ss melk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 100 g smør
  • 3.5 dl melk
  • 50 g gjær
  • 1 dl sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 600 g hvetemel
  • 200 g rosiner
  • 150 g sukat

Fyll

  • 75 g smør
  • 3 ss sukker
  • 3 ts kanel
  • 1 ts ingefær
  • 1 ts nellik

Pensling

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk

Pynt og glasur

  • 2 ss perlesukker
  • 2 ss mandelflak
  • 3 dl melis
  • 1 ss melk
Smelt smøret i en kjele. Bland med melken.
Tilpass varmen til væsken er lunken, det vil si maks 37 grader. Løs opp gjæren i væsken.
Ha så i kardemomme, sukker og til slutt hvetemel. Elt deigen til du får en jevn og glatt gjærdeig.
La deigen heve i 45 min.
Ha deigen på bordet og kna inn rosiner og sukater. Trill deigen deretter til en lang pølse.
Klapp pølsen flat og kjevle den ca. 25 cm bred. Smør over mykt smør og dryss over sukker og krydder.
Rull sammen leiven til en fast rull. Form den som en krans på en stekeplate dekket med bakepapir. Fest skjøtene godt sammen.
Klipp ca 1 cm tykke, nokså dype snitt i kransen med en skarp saks. Legg deigskivene vekselsvis mot høyre og mot venstre. Pass på at kransen får fin fasong.
La kransen etterheve i 30 min. Pensle kransen med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over perlesukker og mandelflak.
Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kransen og flytt den over på et stort fat.
Pynt den avkjølte kransen med melisglasur laget av melis og litt melk.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Bland med melken.
Tilpass varmen til væsken er lunken, det vil si maks 37 grader. Løs opp gjæren i væsken.
Ha så i kardemomme, sukker og til slutt hvetemel. Elt deigen til du får en jevn og glatt gjærdeig.
La deigen heve i 45 min.
Ha deigen på bordet og kna inn rosiner og sukater. Trill deigen deretter til en lang pølse.
Klapp pølsen flat og kjevle den ca. 25 cm bred. Smør over mykt smør og dryss over sukker og krydder.
Rull sammen leiven til en fast rull. Form den som en krans på en stekeplate dekket med bakepapir. Fest skjøtene godt sammen.
Klipp ca 1 cm tykke, nokså dype snitt i kransen med en skarp saks. Legg deigskivene vekselsvis mot høyre og mot venstre. Pass på at kransen får fin fasong.
La kransen etterheve i 30 min. Pensle kransen med egg som er pisket lett sammen med litt melk. Dryss over perlesukker og mandelflak.
Stek kransen på nederste rille i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kransen og flytt den over på et stort fat.
Pynt den avkjølte kransen med melisglasur laget av melis og litt melk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?