Til hovedinnhold

Kjeks med sjokolade og hasselnøtter

45 min
9 varer
133
Kjeks med sjokolade og hasselnøtter

Sjokolade og nøtter er perfekt kombinasjon. Og disse kjeksene kan godt være en av julens syv slag. Eller det åttende. Hvis vi har god tid.
Pynt gjerne kjeksene med smeltet sjokolade om du vil. 

Ingredienser

1
porsjoner
  • 200 g hasselnøtter
  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g sjokolade, 70%, grovhakket

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 200 g hasselnøtter
  • 150 g smør
  • 75 g sukker
  • 75 g brunt sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 150 g sjokolade, 70%, grovhakket
Forvarm stekeovn til 180 grader.
Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på middels varme.
Ha halvparten av nøttene i en food prosessor og kjør til et fint hasselnøttmel. Gni av skinnet på resten av nøttene og grovhakk.
Rør smør, sukker og brunt sukker luftig. Bland i egget og vaniljesukker.
Tilsett hasselnøttmel, hvetemel, bakepulver og grovhakkete hasselnøtter til alt er godt blandet . Rør i grovhakket sjokolade til slutt.
Bruk to skjeer til å lage kuler av deigen og sett de på et stekebrett med god mellomrom. Trykk kakene litt flate.
Stek småkakene i forvarmet ovn i 8 -10 minutter og avkjøl i noen minutter før de flyttes over på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Forvarm stekeovn til 180 grader.
Rist hasselnøttene i tørr stekepanne på middels varme.
Ha halvparten av nøttene i en food prosessor og kjør til et fint hasselnøttmel. Gni av skinnet på resten av nøttene og grovhakk.
Rør smør, sukker og brunt sukker luftig. Bland i egget og vaniljesukker.
Tilsett hasselnøttmel, hvetemel, bakepulver og grovhakkete hasselnøtter til alt er godt blandet . Rør i grovhakket sjokolade til slutt.
Bruk to skjeer til å lage kuler av deigen og sett de på et stekebrett med god mellomrom. Trykk kakene litt flate.
Stek småkakene i forvarmet ovn i 8 -10 minutter og avkjøl i noen minutter før de flyttes over på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?