Til hovedinnhold

Oksegryte med rotgrønnsaker

2 h
14 varer
312
Oksegryte med rotgrønnsaker

Det er lite som varmer så godt som en skikkelig fyldig oksegryte. Det tar litt tid å koke kjøttet mørt, men det er definitivt verdt det. I tillegg får du alt du trenger i denne gryten – kjøtt, grønnsaker og poteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g oksekjøtt
  • olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss honning
  • 6 stk poteter, delt i fire
  • 4 stk gulrot, i biter
  • 250 g erter, frosne
  • 2 ss bladpersille
  • salt og kvernet pepper
  • vann

Slik gjør du:

  • 800 g oksekjøtt
  • olje
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ss honning
  • 6 stk poteter, delt i fire
  • 4 stk gulrot, i biter
  • 250 g erter, frosne
  • 2 ss bladpersille
  • salt og kvernet pepper
  • vann
Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær til løken er litt myk. Tilsett gurkemeie og malt koriander og bland godt. Ha i kjøtt og honning, og pass på at alt kjøttet blandes godt inn i løk- og krydderblandingen. Stek i ett minutt, før du har i vann. Ha i så mye vann at det akkurat dekker kjøttet.
Kok opp, skru ned varmen og la gryten koke på lav varme i omtrent en time, litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Smak til med salt og pepper.
Ha i poteter og gulrøtter og kok gryten i 30 minutter, til kjøttet er helt mørt. Bland forsiktig i ertene og la trekke i fem minutter. Dryss over persille rett før gryten skal serveres.
woman cooking

Bon appetit!

Varm olje i en gryte og stek løk, hvitløk og ingefær til løken er litt myk. Tilsett gurkemeie og malt koriander og bland godt. Ha i kjøtt og honning, og pass på at alt kjøttet blandes godt inn i løk- og krydderblandingen. Stek i ett minutt, før du har i vann. Ha i så mye vann at det akkurat dekker kjøttet.
Kok opp, skru ned varmen og la gryten koke på lav varme i omtrent en time, litt avhengig av størrelsen på kjøttbitene. Smak til med salt og pepper.
Ha i poteter og gulrøtter og kok gryten i 30 minutter, til kjøttet er helt mørt. Bland forsiktig i ertene og la trekke i fem minutter. Dryss over persille rett før gryten skal serveres.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?