Til hovedinnhold

Karamellfudge

12 h
6 varer
760
karamellfudge

Ida Gran-Jansens karamellfudge er den perfekte vertinnegaven. Men lag litt ekstra, så du kan beholde noen selv også.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 130 g smør
  • 1 boks kondensert melk, søt, ikke Vikingmelk
  • 2 ts sirup, lys
  • 2 klype flaksalt
  • 150 g brunt sukker
  • 100 g hvit sjokolade

Slik gjør du:

  • 130 g smør
  • 1 boks kondensert melk, søt, ikke Vikingmelk
  • 2 ts sirup, lys
  • 2 klype flaksalt
  • 150 g brunt sukker
  • 100 g hvit sjokolade
Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt og sukker. Rør godt om.
Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker.
La koke i 10-15 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.
Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir og hell i fudgen.
Sett i kjøleskapet og la stå i 2-4 timer eller natten over til den har stivnet. Kutt i firkanter og server.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret i en kjele. Tilsett kondensert melk, sirup, salt og sukker. Rør godt om.
Kok opp mens du fortsetter å røre godt hele tiden. Skru ned varmen til karamellen småkoker.
La koke i 10-15 minutter mens du rører. Du skal merke at blandingen blir tykkere.
Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade. Rør til alt er godt blandet.
Kle en firkantet 20x20 cm form med bakepapir og hell i fudgen.
Sett i kjøleskapet og la stå i 2-4 timer eller natten over til den har stivnet. Kutt i firkanter og server.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?