Til hovedinnhold

Entrecote med béarnaisesaus

1 h 30 min
18 varer
165
Entrecote med béarnaisesaus

Tom Victor Gausdal lager sin favorittrett i Signaturretten - biff med chilibéarnaise. Den serverer han med karamllisert løk, asparges og småpoteter.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk entrecôte, modne, fettmarmorerte, 200 gram hver
  • salt og kvernet pepper
  • 2 kvast rosmarin
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 stk sjalottløk, i tynne skiver
  • 5 ss olivenolje
  • småpoteter

Chilibéarnaise

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 5 ss hvitvinseddik, med estragon, eller 1 ss finhakket estragon
  • 3 stk eggeplomme
  • 5 ss chilisaus
  • salt
  • 300 g smør, smeltet

Hvite asparges

  • 1 bunt hvit asparges
  • 3 ss sukker
  • salt
  • smør
  • sprøstekt løk

karamellisert løk

  • 2 stk løk
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 4 stk entrecôte, modne, fettmarmorerte, 200 gram hver
  • salt og kvernet pepper
  • 2 kvast rosmarin
  • 2 fedd hvitløk, knust
  • 3 ss rødvinseddik
  • 1 stk sjalottløk, i tynne skiver
  • 5 ss olivenolje
  • småpoteter

Chilibéarnaise

  • 1 stk sjalottløk
  • 1 dl hvitvin
  • 5 ss hvitvinseddik, med estragon, eller 1 ss finhakket estragon
  • 3 stk eggeplomme
  • 5 ss chilisaus
  • salt
  • 300 g smør, smeltet

Hvite asparges

  • 1 bunt hvit asparges
  • 3 ss sukker
  • salt
  • smør
  • sprøstekt løk

karamellisert løk

  • 2 stk løk
  • salt og kvernet pepper
  • olivenolje
Mariner entrécôtene i løk, hvitløk, eddik og olje, krydre med pepper og salt.
Lag aspargesene: Skjær av den nederste centimeteren av aspargesen. Hold den i toppen, skrell nedover mens du vrir den rundt slik at den blir jevnt skrelt. Kok opp vann med salt og sukker, la de koke til de akkurat er møre, par minutter. Avkjøl i isvann.
Lag chilibéarnaise: Reduser løk, vin og eddik til du har 4 ss igjen, sil av løken. Varm opp reduksjonen sammen med eggeplommene i en kjele på middels varme under stadig pisking. Her er det viktig å piske, piske og piske. Når det er blitt skikkelig skummete og du ser at det begynner å tykne så vidt fra varmen i kjelen, begynner du å spe med det smeltede smøret - som må ha samme temperatur som eggeblandingen. Mange sverger til å gjøre dette over et vannbad (kokende vann) slik at du er sikker på at eggene ikke koker. Men rett på plata går fint hvis du bare passer på varmen. Det er enkelt å justere ved bare å dra kjelen av plata, hvis det blir for varmt. Spe sakte med smøret i en stråle, når alt smøret er spedd i smaker du til med litt salt og chilisaus. Sausen bør ha en tykk og god konsistens. Blir den for tykk kan du ta i noen dråper vann.
Kok småpotetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter eller til de er gjennomkokt, men fortsatt faste.
Lag løken: Løken deles i tykke skiver, stek disse hardt i en glovarm panne i litt solsikkeolje til de blir skikkelig karamelliserte på en side. Legg på et stekebrett, krydre med salt og pepper, ha over olivenolje. Bakes i ovnen på 200 grader i 6-7 minutter.
Grill eller stek biffene på høy varme, slik at den får en skikkelig farge på hver side. Et par minutter på hver side, og 3-4 min i ovnen på 180 grader hvis stykket er veldig tykt. La dem hvile litt før de serveres.
Varm aspargesene i en panne med litt smør, krydre og dryss over sprø løk. Server biffene med chilibéarnaise, løk, asparges og småpoteter.
woman cooking

Bon appetit!

Mariner entrécôtene i løk, hvitløk, eddik og olje, krydre med pepper og salt.
Lag aspargesene: Skjær av den nederste centimeteren av aspargesen. Hold den i toppen, skrell nedover mens du vrir den rundt slik at den blir jevnt skrelt. Kok opp vann med salt og sukker, la de koke til de akkurat er møre, par minutter. Avkjøl i isvann.
Lag chilibéarnaise: Reduser løk, vin og eddik til du har 4 ss igjen, sil av løken. Varm opp reduksjonen sammen med eggeplommene i en kjele på middels varme under stadig pisking. Her er det viktig å piske, piske og piske. Når det er blitt skikkelig skummete og du ser at det begynner å tykne så vidt fra varmen i kjelen, begynner du å spe med det smeltede smøret - som må ha samme temperatur som eggeblandingen. Mange sverger til å gjøre dette over et vannbad (kokende vann) slik at du er sikker på at eggene ikke koker. Men rett på plata går fint hvis du bare passer på varmen. Det er enkelt å justere ved bare å dra kjelen av plata, hvis det blir for varmt. Spe sakte med smøret i en stråle, når alt smøret er spedd i smaker du til med litt salt og chilisaus. Sausen bør ha en tykk og god konsistens. Blir den for tykk kan du ta i noen dråper vann.
Kok småpotetene i lettsaltet vann i omtrent 20 minutter eller til de er gjennomkokt, men fortsatt faste.
Lag løken: Løken deles i tykke skiver, stek disse hardt i en glovarm panne i litt solsikkeolje til de blir skikkelig karamelliserte på en side. Legg på et stekebrett, krydre med salt og pepper, ha over olivenolje. Bakes i ovnen på 200 grader i 6-7 minutter.
Grill eller stek biffene på høy varme, slik at den får en skikkelig farge på hver side. Et par minutter på hver side, og 3-4 min i ovnen på 180 grader hvis stykket er veldig tykt. La dem hvile litt før de serveres.

MATTIPSET: Biff-guide på 60 sekunder

Varm aspargesene i en panne med litt smør, krydre og dryss over sprø løk. Server biffene med chilibéarnaise, løk, asparges og småpoteter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?