Til hovedinnhold

Pannestekt klippfisk med potetmos og spinat

1 h 30 min
13 varer
116
Pannestekt klippfisk med potetmos og spinat

I Signaturretten lager Wenche Andersen sin favorittrett - pannestekt klippfisk. Den serverer hun aller helst med mandelpotetmos, spinat, tomater, oliven og kapers. Og selvfølgelig hjemmebakt focaccia.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 800 g klippfisk, utvannet, eller torskefilet
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 0.5 dl olivenolje
  • 14 stk delikatesseløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 100 g spinat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 12 stk oliven

Mandelpotetmos

  • 12 stk mandelpotet
  • 2 stk hvitløk
  • smør
  • salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 800 g klippfisk, utvannet, eller torskefilet
  • 1 ts salt
  • pepper
  • 0.5 dl olivenolje
  • 14 stk delikatesseløk
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss kapers
  • 0.5 stk sitron, saften
  • 100 g spinat
  • 2 ss pinjekjerner
  • 12 stk oliven

Mandelpotetmos

  • 12 stk mandelpotet
  • 2 stk hvitløk
  • smør
  • salt
Legg utvannet klippfisk eller torskefilet i porsjonsbiter i et ildfast fat, dryss med litt salt (la saltet være hvis du bruker klippfisk!) og la den ligge og trekke smak i 15-20 min.
Lag mandelpotetmos: Skrell og kok poteter og hvitløk møre i usaltet vann. Hell av kokevannet (ta vare på 1-2 dl) og damp. Mos/knus potetene til en grov masse, eventuelt med litt av kokevannet og smak til med smør eller olivenolje, salt og pepper.
Skyll og tørk godt av fisken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano. Legg i fiskestykkene og stek 2-3 min på hver side, øs over stekefett mens fisken steker.
Varm opp 0,5 dl olivenolje i en liten stekepanne på middels varme. Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 min på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen. Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Legg utvannet klippfisk eller torskefilet i porsjonsbiter i et ildfast fat, dryss med litt salt (la saltet være hvis du bruker klippfisk!) og la den ligge og trekke smak i 15-20 min.
Lag mandelpotetmos: Skrell og kok poteter og hvitløk møre i usaltet vann. Hell av kokevannet (ta vare på 1-2 dl) og damp. Mos/knus potetene til en grov masse, eventuelt med litt av kokevannet og smak til med smør eller olivenolje, salt og pepper.
Skyll og tørk godt av fisken. Varm olivenolje i en stekepanne/grillpanne, tilsett 1-2 fedd hvitløk og en kvist frisk estragon eller oregano. Legg i fiskestykkene og stek 2-3 min på hver side, øs over stekefett mens fisken steker.
Varm opp 0,5 dl olivenolje i en liten stekepanne på middels varme. Legg i tomater delt i to. Tilsett finhakket hvitløk, 1 ss finhakkede kapers, 1 ss hele kapers og la surre i 2-3 min på middels varme. Tilsett spinat og la surre til spinaten faller sammen. Pinjekjerner og oliven tilsettes rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?