Til hovedinnhold

Sjokoladetrøfler

30 min
5 varer
372
Sjokoladetrøfler med mørk sjokolade

Sjokoladetrøfler egner seg utmerket som en nydelig liten julegave laget med kjærlighet og omtanke. Fyll opp fine poser eller koselige glass, fest på pene bånd og skriv noen velvalgte ord på etiketten. 

Dette er en grunnoppskrift på sjokoladetrøfler. Du kan bruke samme oppskrift og smake sjokoladeblandingen til med 3-4 ss brun rom, Baileys, whisky, konjakk, appelsinlikør eller en annen likør du liker. Noen dråper peppermynteolje er også et alternativ.

Denne oppskriften gir cirka 12 sjokoladetrøfler, men du kan varierer størrelsen etter hva du selv ønsker.

Ingredienser

1
porsjoner
  • 3 dl fløte
  • 400 g mørk sjokolade
  • 2 ss smør, mykt
  • 200 g sjokolade, til dypping
  • kakaopulver, melis, nøtter, kokosmasse eller kakestrø

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 dl fløte
  • 400 g mørk sjokolade
  • 2 ss smør, mykt
  • 200 g sjokolade, til dypping
  • kakaopulver, melis, nøtter, kokosmasse eller kakestrø
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå i et par minutter. Rør energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk.
For best resultat kan du avslutte med å kjøre sjokoladeblandingen med en stavmikser. Sett stavmikseren helt ned i sjokoladeblandingen og forsøk å unngå å tilføre luft.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade.
Rull trøflene i siktet kakao, melis eller hva du måtte ønske. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå i et par minutter. Rør energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk.
For best resultat kan du avslutte med å kjøre sjokoladeblandingen med en stavmikser. Sett stavmikseren helt ned i sjokoladeblandingen og forsøk å unngå å tilføre luft.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade.
Rull trøflene i siktet kakao, melis eller hva du måtte ønske. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?