Til hovedinnhold

Vepsebol fra Det søte liv

45 min
5 varer
1.4k
vepsebol

Vepsebol er alltid like populære! Småkakene med dette artige navnet er blant de mest søkte etter julekakene jeg har på Det søte liv. Hvert eneste år på denne tiden ser jeg at dette er en kake som veldig mange ønsker å ha i kakeboksen til jul.

Vepsebol består av marengs som er tilsatt hakket sjokolade, mandler og eventuelt kokos. Kakene blir hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen. Smaken er fantastisk god! Jeg tipper at dette også kan bli en av dine favorittjulekaker!

Flere julekake-oppskrifter: Kokosmakroner, kolakaker, Sarah Bernhardt i langpanne.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 3 stk eggehvite
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g mandler

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 3 stk eggehvite
  • 2 ts vaniljesukker
  • 200 g sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g mandler
Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres med kniv eller raskt i en food processor med hakkekniv). Hvis du vil variere oppskriften, kan du bytte ut halvparten av mandlene med 100 g kokos.
Vend mandlene og kokesjokoladen (og eventuelt kokos) forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Det er veldig viktig å røre helt forsiktig for at marengsen skal beholde sin tykke, faste konsistens. Bruker du mikseren eller rører for kraftig for hånd, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og det vil resultere i flate kaker.
Sett topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Det skal bli omtrent 60 stk. Beregn litt avstand mellom kakene for de flyter noe utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Når kakene er helt avkjølte, kan de legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Merk at kakene er skjøre og at de derfor må behandles med forsiktighet.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs.
Hakk mandler og kokesjokolade grovt (dette kan gjøres med kniv eller raskt i en food processor med hakkekniv). Hvis du vil variere oppskriften, kan du bytte ut halvparten av mandlene med 100 g kokos.
Vend mandlene og kokesjokoladen (og eventuelt kokos) forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Det er veldig viktig å røre helt forsiktig for at marengsen skal beholde sin tykke, faste konsistens. Bruker du mikseren eller rører for kraftig for hånd, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og det vil resultere i flate kaker.
Sett topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Det skal bli omtrent 60 stk. Beregn litt avstand mellom kakene for de flyter noe utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i cirka 10 minutter. La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.
Når kakene er helt avkjølte, kan de legges i en kakeboks med matpapir mellom lagene. Merk at kakene er skjøre og at de derfor må behandles med forsiktighet.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?