Til hovedinnhold

Saritas butter chicken

1 h 30 min
26 varer
453
Saritas butter chicken

Denne indiske retten er blant kokken Sarita Sejhpals favorittretter.

Serveres med ris og gjerne med annet tilbehør som nanbrød, raita og chutney.

Retten blir vist frem i VGTV-serien Signaturretten.

Oppskrift: Sarita Sejhpal

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg kyllingfilet, mellomstore stykker

marinade

  • 8 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
  • 2 ss hvitløk- og ingefærpure
  • 3 ss eddik 7%, eller sitronsaft
  • 1 ss salt
  • 1 ss garam masala
  • 2 ss tandoori masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss olje, nøytral smak
  • 6 stk grønne kardemommekapsler, knust
  • 1 stk kanelstang
  • 3 stk muskatblomme
  • 2 stk løk, store, kuttet i strimler
  • 2 stk tomater, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss koriander, pulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts spisskummen, pulver
  • 2 ss garam masala
  • 1 ts bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 3 ss kokosmasse
  • 3 ss nøttejevning
  • 3 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss salt, eller etter egen smak
  • koriander, fersk, finhakket
  • cashewnøtter, til pynt

Slik gjør du:

  • 1 kg kyllingfilet, mellomstore stykker

marinade

  • 8 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
  • 2 ss hvitløk- og ingefærpure
  • 3 ss eddik 7%, eller sitronsaft
  • 1 ss salt
  • 1 ss garam masala
  • 2 ss tandoori masala

Saus

  • 50 g smør
  • 2 ss olje, nøytral smak
  • 6 stk grønne kardemommekapsler, knust
  • 1 stk kanelstang
  • 3 stk muskatblomme
  • 2 stk løk, store, kuttet i strimler
  • 2 stk tomater, finhakket
  • 1 boks hermetiske tomater, hakkede
  • 1 ts chilipulver
  • 1 ss koriander, pulver
  • 2 ss paprikapulver
  • 1 ts spisskummen, pulver
  • 2 ss garam masala
  • 1 ts bukkehornkløver
  • 2 ss honning
  • 3 ss kokosmasse
  • 3 ss nøttejevning
  • 3 ss yoghurt naturell, gresk, tyrkisk eller vanlig
  • 5 dl kyllingkraft
  • 1 dl kremfløte
  • 1 ss salt, eller etter egen smak
  • koriander, fersk, finhakket
  • cashewnøtter, til pynt
Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, og ha i kyllingstykkene. Smør dem godt inn med marinaden. Dekk til bollen og sett den kjølig i minst 1 time, og gjerne lenger. Stek kyllingstykkene i 20 minutter på 200 grader.
Trikset med å få røyktsmak på kyllingen er å varme opp 2-3 biter grillkull, og når kullene gløder tas de med en klype og legges i folie. Legg folien med de varme glørne i midten av en metallbolle eller gryte og legg kyllingstykkene langs kanten på innsiden. Du kan gjerne legge 2-3 hele grønne kardemomme og 1 stjerneanis på de varme glørne, for å få en spennende aroma. Hell på 2 ss med ghee eller smør over de varme glørne. Det vil nå danne seg mye røyk, sett umiddelbart på lokk. På denne måten vil røyken bli inne i metallbollen/gryta, og den setter seg i kjøttet og vil gi noe av den karakteristiske smaken som kjennetegner kjøtt grillet i tandoor-ovn.
Smelt smøret på middels varme i en dyp panne eller gryte og tilsett oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanelbark og muskattblomme i cirka ½ minutt før løk tilsettes. Stek den blank og myk. Ha nå i chilipulver, korianderpulver, spisskummenpulver, paprikapulver, garam masala, bukkehornkløver, honning og salt. Tilsett 3-4 ss vann dersom krydderne begynner å brenne seg fast. Bland inn de hermetiske tomatene.
La dette koke på middels varme i 3-4 minutter, helt til smøret kommer på toppen. Tilsett deretter yoghurt, kokos og nøttejevning. Rør hele tiden mens ingrediensene tilsettes.
Ha i kyllingkraft og fløte og gi alt et lite oppkok før de ferdigstekte kyllingstykkene has i. Kok over middels varme i 10-15 minutter. Før servering tilsettes ½ ts kardemommepulver og fersk koriander. Strø cashewnøtter på toppen ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en bolle, og ha i kyllingstykkene. Smør dem godt inn med marinaden. Dekk til bollen og sett den kjølig i minst 1 time, og gjerne lenger. Stek kyllingstykkene i 20 minutter på 200 grader.
Trikset med å få røyktsmak på kyllingen er å varme opp 2-3 biter grillkull, og når kullene gløder tas de med en klype og legges i folie. Legg folien med de varme glørne i midten av en metallbolle eller gryte og legg kyllingstykkene langs kanten på innsiden. Du kan gjerne legge 2-3 hele grønne kardemomme og 1 stjerneanis på de varme glørne, for å få en spennende aroma. Hell på 2 ss med ghee eller smør over de varme glørne. Det vil nå danne seg mye røyk, sett umiddelbart på lokk. På denne måten vil røyken bli inne i metallbollen/gryta, og den setter seg i kjøttet og vil gi noe av den karakteristiske smaken som kjennetegner kjøtt grillet i tandoor-ovn.
Smelt smøret på middels varme i en dyp panne eller gryte og tilsett oljen. Stek knuste kardemommefrø, kanelbark og muskattblomme i cirka ½ minutt før løk tilsettes. Stek den blank og myk. Ha nå i chilipulver, korianderpulver, spisskummenpulver, paprikapulver, garam masala, bukkehornkløver, honning og salt. Tilsett 3-4 ss vann dersom krydderne begynner å brenne seg fast. Bland inn de hermetiske tomatene.
La dette koke på middels varme i 3-4 minutter, helt til smøret kommer på toppen. Tilsett deretter yoghurt, kokos og nøttejevning. Rør hele tiden mens ingrediensene tilsettes.
Ha i kyllingkraft og fløte og gi alt et lite oppkok før de ferdigstekte kyllingstykkene has i. Kok over middels varme i 10-15 minutter. Før servering tilsettes ½ ts kardemommepulver og fersk koriander. Strø cashewnøtter på toppen ved servering.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?