Til hovedinnhold

Indisk dal - Enkel rød linsestuing

1 h
16 varer
754
Indisk dal - Enkel rød linsestuing

En fyldig linsestuing er både enkel og supergod, og et strålende valg hvis du er klar for et vegetarisk alternativ.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 3 dl røde linser
  • 5 dl vann
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 4 stk tomat, mellomstore, grovhakket
  • koriander, frisk, hakket
  • lime

Krydderblanding

  • 2 ss smør, klaret, eller nøytral olje
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts nigellafrø, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl røde linser
  • 5 dl vann
  • 1 stk løk, hakket
  • 4 fedd hvitløk, hakket
  • 2 ss ingefær, frisk, revet
  • 1 stk rød chili, renset for frø og hakket
  • 4 stk tomat, mellomstore, grovhakket
  • koriander, frisk, hakket
  • lime

Krydderblanding

  • 2 ss smør, klaret, eller nøytral olje
  • 1 ts spisskummen, knust
  • 1 ts korianderfrø, knuste
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts garam masala
  • 2 ts chilipulver
  • 2 ts nigellafrø, kan sløyfes
Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Bland linsene med 5 dl vann, løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en kasserolle. Kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe og kok videre under lokk i omtrent 40 minutter, la lokket ligge halvveis på de siste 10 minuttene, til linsene er helt møre. Visp godt i kasserollen og mos en del av linsene slik at blandingen tykner.  Smak til med salt og noen dråper limesaft.
Varm oljen/smøret i en liten panne og fres alle krydderiene raskt over høy varme. Rør krydderblandingen inn i linsestuingen og dryss til slutt over hakket koriander.

Tips:

Rør inn 1-2 dl tykk kokosmelk i linsestuingen.
Linsestuingen kan også serveres med fine stykker av stekt torsk. Annen hvit fisk eller skalldyr kan også brukes. Stek fiskestykkene raskt i pannen før de får trekke ferdig i stuingen.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll linsene godt i rennende kaldt vann. Bløtlegg linsene i rikelig med kaldt vann i 30 minutter. Hell av vannet.
Bland linsene med 5 dl vann, løk, hvitløk, ingefær, chili og tomater i en kasserolle. Kok opp over middels høy varme.
Senk temperaturen noe og kok videre under lokk i omtrent 40 minutter, la lokket ligge halvveis på de siste 10 minuttene, til linsene er helt møre. Visp godt i kasserollen og mos en del av linsene slik at blandingen tykner.  Smak til med salt og noen dråper limesaft.
Varm oljen/smøret i en liten panne og fres alle krydderiene raskt over høy varme. Rør krydderblandingen inn i linsestuingen og dryss til slutt over hakket koriander.

Tips:

Rør inn 1-2 dl tykk kokosmelk i linsestuingen.
Linsestuingen kan også serveres med fine stykker av stekt torsk. Annen hvit fisk eller skalldyr kan også brukes. Stek fiskestykkene raskt i pannen før de får trekke ferdig i stuingen.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?