Til hovedinnhold

Ole Martin Alfsens grønnkål med epler

15 min
6 varer
114
Ole Martin Alfsens grønnkål med epler

Grønnkål er kanskje nytt for oss nordmenn, men i Danmark er det tradisjonelt tilbehør til anden de serverer på julaften. Det er litt freshere, lettere og grønnere enn den andre julematen, så man kan gjerne tillate seg å innføre noe nytt til ribba. Dessuten er det veldig godt.
Oppskrift av: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch

Ingredienser

6
porsjoner
  • 250 g grønnkål, renset
  • 1 ss smør
  • 2 ss olje
  • 1 stk eple
  • 3 ss tranebær, tørkede
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 250 g grønnkål, renset
  • 1 ss smør
  • 2 ss olje
  • 1 stk eple
  • 3 ss tranebær, tørkede
  • salt og kvernet pepper
Vask og rens kålen i kaldt vann. Skyll og tørk godt.
Varm opp olje og smør i en stekepanne. Ha i kål og tranebær, sauter et lite minutt før du tilsetter 0,5 dl vann som du lar koke ut til kålen er varm og begynner å falle sammen.
Tilsett epler og la dem frese med og la det trekke et lite minutt. Smak til med salt, pepper og server.
woman cooking

Bon appetit!

Vask og rens kålen i kaldt vann. Skyll og tørk godt.
Varm opp olje og smør i en stekepanne. Ha i kål og tranebær, sauter et lite minutt før du tilsetter 0,5 dl vann som du lar koke ut til kålen er varm og begynner å falle sammen.
Tilsett epler og la dem frese med og la det trekke et lite minutt. Smak til med salt, pepper og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?