Til hovedinnhold

Ole Martin Alfsens medisterkaker

1 h 30 min
10 varer
139
Ole Martin Alfsens medisterkaker

Medisterkaker hører hjemme i den tradisjonelle julemiddagen - sammen med ribbe, surkål, rødkål og kokte poteter. Mesterkokken Ole Martin Alfsen deler sine juleoppskrifter, slik at din julemiddag skal bli en suksess!

Medisterkakene kan fint lages og stekes opp til flere dager før de skal spises. De tåler også å fryses ned etter at de er stekt. Ole Martin Alfsen kverner kjøttet selv og bruker like deler ribbe uten bein, svor og svinenakke. Men du kan også kjøpe kvernet kjøtt hos slakteren eller i ferskvaredisken på matbutikken din.

Oppskrift: Ole Martin Alfsen Foto: Stian Broch

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 kg svinekjøtt, kvernet, minimum 10% fett
  • 1 stk løk, finhakket
  • 15 g salt
  • 10 g sort pepper
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 knivsodd allehånde
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 2 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 2 dl melk

Slik gjør du:

Behold skjermen på mens du lager mat
  • 1 kg svinekjøtt, kvernet, minimum 10% fett
  • 1 stk løk, finhakket
  • 15 g salt
  • 10 g sort pepper
  • 1 ts muskatnøtt
  • 1 knivsodd allehånde
  • 2 ts ingefær, fersk, revet
  • 2 ss potetmel
  • 2 stk egg
  • 2 dl melk
Krydre deigen med salt, pepper og løk, og bland godt for hånd.
Tilsett potetmel og arbeid det inn før du tilsetter egg, som også jobbes inn. Til slutt tilsetter du melken, litt etter litt. Når 1,5 dl er blandet inn, lager du en prøvekake. Er denne for hard tilsetter du resten av melken.
Form deigen til små eller store kjøttkaker og stek dem i smør på middels temperatur til de er gjennomstekt og gylne. En medisterkake skal ha tre kanter, dermed får den mer stekeskorpe og dermed mer smak – samtidig som det er lettere å steke den gjennom i pannen.
woman cooking

Bon appetit!

Krydre deigen med salt, pepper og løk, og bland godt for hånd.
Tilsett potetmel og arbeid det inn før du tilsetter egg, som også jobbes inn. Til slutt tilsetter du melken, litt etter litt. Når 1,5 dl er blandet inn, lager du en prøvekake. Er denne for hard tilsetter du resten av melken.
Form deigen til små eller store kjøttkaker og stek dem i smør på middels temperatur til de er gjennomstekt og gylne. En medisterkake skal ha tre kanter, dermed får den mer stekeskorpe og dermed mer smak – samtidig som det er lettere å steke den gjennom i pannen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Gi oss tilbakemelding

Hvordan var din opplevelse av Godt.no i dag?