Til hovedinnhold

Hjemmelaget energibarer

15 min
3 varer
437
Hjemmelaget energibarer

Gjør deg klar til å bli overasket - Hjemmelaget energibarer med kun tre ingredienser. Oppskrift/Foto:The Kitchn

Ingredienser

8
porsjoner
  • 85 - 100 g nøtter, Ristet eller rå
  • 85 - 100 g tørket frukt, rosiner, mango osv.
  • 12 stk dadler, Uten steiner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 85 - 100 g nøtter, Ristet eller rå
  • 85 - 100 g tørket frukt, rosiner, mango osv.
  • 12 stk dadler, Uten steiner
Legg alle ingrediensene i en blender eller food processor. Bruk fantasien å test ut ulike typer av nøtter og tørket frukt. Puls blandingen noen ganger for å skille de fra hverandre. Klumper dadlene seg sammen bør de separeres.
Legg alle ingrediensene i en blender eller food processor. Bruk fantasien å test ut ulike typer av nøtter og tørket frukt. Puls blandingen noen ganger for å skille de fra hverandre. Klumper dadlene seg sammen bør de separeres.
Mikse ingrediensene i to minutter, eller til alle ingrediensen er knust og har begynt å forme seg som en ball.
Mikse ingrediensene i to minutter, eller til alle ingrediensen er knust og har begynt å forme seg som en ball.
Legg ballen på bakepair eller plastikkfolie før du klemmer den utover med hendene. Platen bør være ca 20x20 centimeter.
Legg ballen på bakepair eller plastikkfolie før du klemmer den utover med hendene. Platen bør være ca 20x20 centimeter.
Pakk deigen inn plastikk og la den  hvile i minimum en time, men helst la den ligge over natten før du kutter den opp i 8 store eller 16 små energibarer. Pakk hver enkelt bar inn i folie eller bakepapir.
Pakk deigen inn plastikk og la den  hvile i minimum en time, men helst la den ligge over natten før du kutter den opp i 8 store eller 16 små energibarer. Pakk hver enkelt bar inn i folie eller bakepapir.
Oppbevar energibarene i kjøleskap i 2-3 uker, eller i fryseren i opp til 3 måneder. Energibarene kan spises direkte ut fra kjøleskapet eller fryseren, de vil da være faste med god tyggemotstand. De kan også oppbevares i romtemperatur, og egner seg perfekt som en liten snack i lunsjboksen.
woman cooking

Bon appetit!

Legg alle ingrediensene i en blender eller food processor. Bruk fantasien å test ut ulike typer av nøtter og tørket frukt. Puls blandingen noen ganger for å skille de fra hverandre. Klumper dadlene seg sammen bør de separeres.
Legg alle ingrediensene i en blender eller food processor. Bruk fantasien å test ut ulike typer av nøtter og tørket frukt. Puls blandingen noen ganger for å skille de fra hverandre. Klumper dadlene seg sammen bør de separeres.
Mikse ingrediensene i to minutter, eller til alle ingrediensen er knust og har begynt å forme seg som en ball.
Mikse ingrediensene i to minutter, eller til alle ingrediensen er knust og har begynt å forme seg som en ball.
Legg ballen på bakepair eller plastikkfolie før du klemmer den utover med hendene. Platen bør være ca 20x20 centimeter.
Legg ballen på bakepair eller plastikkfolie før du klemmer den utover med hendene. Platen bør være ca 20x20 centimeter.
Pakk deigen inn plastikk og la den  hvile i minimum en time, men helst la den ligge over natten før du kutter den opp i 8 store eller 16 små energibarer. Pakk hver enkelt bar inn i folie eller bakepapir.
Pakk deigen inn plastikk og la den  hvile i minimum en time, men helst la den ligge over natten før du kutter den opp i 8 store eller 16 små energibarer. Pakk hver enkelt bar inn i folie eller bakepapir.
Oppbevar energibarene i kjøleskap i 2-3 uker, eller i fryseren i opp til 3 måneder. Energibarene kan spises direkte ut fra kjøleskapet eller fryseren, de vil da være faste med god tyggemotstand. De kan også oppbevares i romtemperatur, og egner seg perfekt som en liten snack i lunsjboksen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?