Til hovedinnhold

Sjokoladepannacotta med bringebær

30 min
7 varer
1.0k
Sjokoladepannacotta med bringebær

Dette er en søt, frisk og uimotståelig dessert du gjerne kan lage dagen i forveien.
Oppskrift: Lise Finckenhagen
Foto: Sara Johannessen

Ingredienser

4
porsjoner
  • 100 g mørk sjokolade
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 ss brunt sukker, eller vanlig sukker
  • 1 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 1 plate(r) gelatin
  • 2 kurv bringebær, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g mørk sjokolade
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 2 ss brunt sukker, eller vanlig sukker
  • 1 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 1 plate(r) gelatin
  • 2 kurv bringebær, til servering
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinen i den varme væsken.
Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser - slik at blandingen blir helt glatt og jevn, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
Fordel blandingen i fire skåler eller glass og la panna cottaen stå kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
Mos 1/3 av bærene sammen med et par teskjeer sukker og bland det sammen med resten av bærene. Topp panna cottaen med bringebær, og pynt med et mynteblad hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
Varm opp fløtemelken på nytt og løs opp gelatinen i den varme væsken.
Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser - slik at blandingen blir helt glatt og jevn, men pass på så du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
Fordel blandingen i fire skåler eller glass og la panna cottaen stå kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
Mos 1/3 av bærene sammen med et par teskjeer sukker og bland det sammen med resten av bærene. Topp panna cottaen med bringebær, og pynt med et mynteblad hvis ønskelig.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?