Til hovedinnhold

Pasta alla vodka med reker og ruccula

45 min
14 varer
905
Pasta alla vodka med reker og ruccula
Sara Johannessen Meek

Pasta alla vodka, også kalt vodkapasta, med reker og ruccula tilfredsstiller alle smaksløker!

Hvis du bruker scampi, tigerreker eller kjempereker, må du sørge for at disse kommer fra et godkjent og sertifisert oppdrettsanlegg.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g pasta, spagetti eller linguini
  • 500 g kjempereker, rå, rensede
  • olivenolje
  • 100 g ruccolasalat
  • 0.5 potte basilikum, fersk
  • salt og kvernet pepper

Kremet tomatsaus med vodka

  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • olivenolje
  • 1 dl Vodka
  • 1 stk tørket chili, eller en klype chiliflak
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 2 stilker basilikum, frisk
  • 2 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g pasta, spagetti eller linguini
  • 500 g kjempereker, rå, rensede
  • olivenolje
  • 100 g ruccolasalat
  • 0.5 potte basilikum, fersk
  • salt og kvernet pepper

Kremet tomatsaus med vodka

  • 2 bokser hermetiske tomater
  • 4 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 stk sjalottløk, finhakket
  • olivenolje
  • 1 dl Vodka
  • 1 stk tørket chili, eller en klype chiliflak
  • 1 klype salt
  • 1 klype sukker
  • 2 stilker basilikum, frisk
  • 2 dl fløte
Begynn med sausen. Knus tomatene med hendene eller med en gaffel, fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring, til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Tilsett vodka og la det koke til det meste av væsken har fordampet.
Ha i tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. Bladene sparer du til litt senere bruk.
La det småkoke i 20 minutter. Rør innimellom. Tilsett fløten og kok videre i noen minutter til sausen har tyknet.
Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker.
Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet vann.
Stek rekene mens pastaen koker. Stek i en skvett olivenolje over middelshøy-høy varme til rekene skifter farge til rosa. Stek i to omganger slik at ikke pannen blir veldig avkjølt, for da begynner rekene å koke. Krydre med salt og kvernet pepper.
Hell av kokevannet på pastaen. Bland sammen pasta, tomatsaus, reker, ruccula og basilikumblader. Servers straks!
woman cooking

Bon appetit!

Begynn med sausen. Knus tomatene med hendene eller med en gaffel, fjern eventuelle harde stilkefester hvis du finner noen.
Bruk en tykkbunnet kasserolle og fres hvitløk og sjalottløk i en god klunk med olivenolje. La det frese et par minutter under omrøring, til løken blir myk uten at den får noe særlig farge.
Tilsett vodka og la det koke til det meste av væsken har fordampet.
Ha i tomater, chili, salt, sukker og basilikumstilker. Bladene sparer du til litt senere bruk.
La det småkoke i 20 minutter. Rør innimellom. Tilsett fløten og kok videre i noen minutter til sausen har tyknet.
Fjern basilikumstilkene og juster smaken med salt og sukker.
Kok pastaen al dente i rikelig med lettsaltet vann.
Stek rekene mens pastaen koker. Stek i en skvett olivenolje over middelshøy-høy varme til rekene skifter farge til rosa. Stek i to omganger slik at ikke pannen blir veldig avkjølt, for da begynner rekene å koke. Krydre med salt og kvernet pepper.
Hell av kokevannet på pastaen. Bland sammen pasta, tomatsaus, reker, ruccula og basilikumblader. Servers straks!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?