Til hovedinnhold

Ole Martin Alfsens kyllingform med salvie og poteter

1 h
9 varer
611
Ole Martin Alfsens kyllingform med salvie og poteter

Denne kyllingformen er blant TV-kokkens personlige favoritter, og lekende lett å lage....

Retten vises frem i VGTV-serien Signaturretten.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 900 g kylling, del i to ved leddene
  • 700 g poteter, beate- eller asterix i båter
  • 0.2 dl solsikkeolje
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 stk sitron
  • 5 kvast salvieblader
  • 150 g grønne bønner

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 900 g kylling, del i to ved leddene
  • 700 g poteter, beate- eller asterix i båter
  • 0.2 dl solsikkeolje
  • salt og kvernet pepper
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 1 stk sitron
  • 5 kvast salvieblader
  • 150 g grønne bønner
Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skyll og del opp potetene i båter eller terninger, legg i langpanne. Bland godt med salt, pepper og olje. Sett langpanna i ovnen.
Kyllingen tørkes og krydres med salt og pepper. Brun lårstykkene godt på alle kanter i en stekepanne på litt over middels varme.
Ta ut potetformen av ovnen, skru med temperaturen på ovnen til 190 grader. Vend om på potetene, ha hakket salvie innimellom og legg kyllingstykkene over eller innimellom potetene (avhengig av hvor stor formen din er). Klem over sitronsaft i formen og sett tilbake i ovn, stek alt i 30-35 minutter.
Mens kyllingen er i ovnen, setter du over en liten kjele med lettsaltet vann før du kutter de grønne bønnene i begge ender. Bønnene kokes 3-4 minutter før de siles av og vendes i god olje eller smør sammen med litt sjalottløk, hvitløk, salt og pepper
Server kyllingen og potet rett fra langpanna, så holder det seg varmt. Server grønne bønner til, og gjerne med en enkel tomatsalsa.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 220 grader varmluft. Skyll og del opp potetene i båter eller terninger, legg i langpanne. Bland godt med salt, pepper og olje. Sett langpanna i ovnen.
Kyllingen tørkes og krydres med salt og pepper. Brun lårstykkene godt på alle kanter i en stekepanne på litt over middels varme.
Ta ut potetformen av ovnen, skru med temperaturen på ovnen til 190 grader. Vend om på potetene, ha hakket salvie innimellom og legg kyllingstykkene over eller innimellom potetene (avhengig av hvor stor formen din er). Klem over sitronsaft i formen og sett tilbake i ovn, stek alt i 30-35 minutter.
Mens kyllingen er i ovnen, setter du over en liten kjele med lettsaltet vann før du kutter de grønne bønnene i begge ender. Bønnene kokes 3-4 minutter før de siles av og vendes i god olje eller smør sammen med litt sjalottløk, hvitløk, salt og pepper
Server kyllingen og potet rett fra langpanna, så holder det seg varmt. Server grønne bønner til, og gjerne med en enkel tomatsalsa.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?