Til hovedinnhold

Minestronesuppe

45 min
16 varer
3.0k
Minestronesuppe

En minestronesuppe, proppfull av grønnsaker, er en rett det er lett og like. Spesielt med litt ekstra parmesan på toppen.

Om du ønsker å lage suppen vegetarisk, bruker du grønnsaksbuljong.

Ingredienser

4
porsjoner

Tomatsuppe

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 - 3 stykker gulrøtter
  • 2 - 3 stykker stangselleri, stilker
  • 1 kvast rosmarin, eller timian (fyldig stilk).
  • 0.5 stk brokkoli
  • 50 - 100 g grønnkål, eller sortkål, grovt snittet
  • 1 boks tomater, knuste
  • 4 stykker plommetomat, eller klasetomater, grovhakket
  • 6 dl kjøttkraft, eller grønnsaksbuljong (mild)
  • 1 boks hvite bønner, kokte
  • 50 g pasta, i små biter
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 salt og kvernet pepper
  • 1 basilikum, til servering
  • 1 parmesan, til servering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tomatsuppe

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 - 3 stykker gulrøtter
  • 2 - 3 stykker stangselleri, stilker
  • 1 kvast rosmarin, eller timian (fyldig stilk).
  • 0.5 stk brokkoli
  • 50 - 100 g grønnkål, eller sortkål, grovt snittet
  • 1 boks tomater, knuste
  • 4 stykker plommetomat, eller klasetomater, grovhakket
  • 6 dl kjøttkraft, eller grønnsaksbuljong (mild)
  • 1 boks hvite bønner, kokte
  • 50 g pasta, i små biter
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 salt og kvernet pepper
  • 1 basilikum, til servering
  • 1 parmesan, til servering
Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små biter. Del brokkoli i små buketter. Stilken kan skrelles og skjæres i tynne skiver.
Varm oljen i en kasserolle. Fres løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. La det surre til grønnsakene blir møre, men de skal ikke få farge.
Tilsett knuste og grovhakkede tomater og rosmarin. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i ca. 10 minutter.
Hell i kraft og rør inn pasta. La suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter, eller til pastaen er «al dente».
La kålen og bønnene få koke med de siste 5 minuttene, og la brokkolibukettene få være med helt mot slutten.
Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, grovhakket basilikum og godt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk løk og hvitløk. Skjær gulrøtter og selleri i små biter. Del brokkoli i små buketter. Stilken kan skrelles og skjæres i tynne skiver.
Varm oljen i en kasserolle. Fres løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri. La det surre til grønnsakene blir møre, men de skal ikke få farge.
Tilsett knuste og grovhakkede tomater og rosmarin. Kok opp og la det småkoke med lokket halvveis på i ca. 10 minutter.
Hell i kraft og rør inn pasta. La suppen småkoke under lokk i ca. 15 minutter, eller til pastaen er «al dente».
La kålen og bønnene få koke med de siste 5 minuttene, og la brokkolibukettene få være med helt mot slutten.
Smak til med salt og pepper. Server med revet parmesan, grovhakket basilikum og godt brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?