Til hovedinnhold

Enchiladas med kjøttdeig

45 min
18 varer
1.1k
Enchiladas med kjøttdeig
Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Gratinerte enchiladas med kjøttdeig er den ultimate kosematen i høstmørket. Det er også en utmerket måte å bruke opp restegrønnsaker på. 

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 200 g kjøttdeig, av okse
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stykker søt paprika
  • 8 stykker tortillalefse
  • 100 g cheddar
  • 2 stykker avokado
  • 1 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • 1 glass jalapeño

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk løk
  • 1 stk rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss olje
  • 200 g kjøttdeig av svin
  • 200 g kjøttdeig, av okse
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 stykker søt paprika
  • 8 stykker tortillalefse
  • 100 g cheddar
  • 2 stykker avokado
  • 1 stk lime
  • 1 bunt koriander
  • 1 glass jalapeño
Grovhakk løk, hvitløk og rød chili. Fres dette i nøytral olje i en varm stekepanne. Bruk gjerne en dyp traktørpanne.
Når løken er myk og blank, tilsetter du kjøttdeigen. Du kan godt bruke bare en type kjøttdeig, men en kombinasjon av svin og okse blir veldig godt.
Stek kjøttdeigen til den har fått stekeskorpe, før du hakker den opp i mindre biter. Tilsett kajennepepper, spisskummen, paprikapulver, salt og pepper og bland godt.
Tilsett en boks hermetiske tomater og søt paprika kuttet i strimler. Senk temperaturen og la det småputre i 15 minutter.
Fyll tortillalefser med kjøttfyllet og rull dem tett sammen i en ildfast form. Topp med litt revet cheddar, eller annen ost etter ønske, og gratiner dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Lag en enkel guacamole ved å mose avokadoen med en gaffel. Tilsett limesaft og en klype salt og pepper.
Server enchiladas med en klatt guacamole, jalapenos og finhakket frisk koriander på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk løk, hvitløk og rød chili. Fres dette i nøytral olje i en varm stekepanne. Bruk gjerne en dyp traktørpanne.
Når løken er myk og blank, tilsetter du kjøttdeigen. Du kan godt bruke bare en type kjøttdeig, men en kombinasjon av svin og okse blir veldig godt.
Stek kjøttdeigen til den har fått stekeskorpe, før du hakker den opp i mindre biter. Tilsett kajennepepper, spisskummen, paprikapulver, salt og pepper og bland godt.
Tilsett en boks hermetiske tomater og søt paprika kuttet i strimler. Senk temperaturen og la det småputre i 15 minutter.
Fyll tortillalefser med kjøttfyllet og rull dem tett sammen i en ildfast form. Topp med litt revet cheddar, eller annen ost etter ønske, og gratiner dem i ovnen ved 200 grader i 10-15 minutter.
Lag en enkel guacamole ved å mose avokadoen med en gaffel. Tilsett limesaft og en klype salt og pepper.
Server enchiladas med en klatt guacamole, jalapenos og finhakket frisk koriander på toppen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?