Til hovedinnhold

Mor Monsen

45 min
9 varer
174
Mor Monsen er en norsk kakeklassiker som stekes i langpanne. Kaken toppes med korinter, mandler og perlesukker.
Mor Monsen er en norsk kakeklassiker som stekes i langpanne. Kaken toppes med korinter, mandler og perlesukker.
Kristine Ilstad - Det søte liv

Mor Monsen er en kjent og kjær, norsk klassiker! Kaken stekes i langpanne og består av en myk og saftig formkakebunn, som strøs med korinter, mandelflak og perlesukker. Revet sitronskall gir frisk smak på kaken.

De fleste forbinder Mor Monsen med jul, men dette er en kake man burde kose seg med ellers på året også. Uansett er det ikke noe i veien for å lage kaken nå og spare den til julen, for kaken er super å oppbevare i fryseren og den tiner raskt.

Hvis du ikke har smakt denne myke, smakfulle kaken før, bør du absolutt ta på deg forkleet og sette i gang med å bake! Mor Monsen-kaken er enkel å lage, og den kommer helt sikkert til å bli en favoritt!

Tips: Får du ikke tak i korinter, går det an å bruke hakkede rosiner i stedet. Vil du forsterke sitronsmaken på kaken, kan du tilsette presset saft av en halv sitron i tillegg til det revne sitronskallet.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
Obs: Oppskriften passer til en stor langpanne, cirka 30x40 cm.
  • 500 g smør, Mykt
  • 500 g sukker
  • 10 stykker egg
  • 1 - 2 klype sitronskall
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Pynt

  • 125 g korinter, Kan erstattes med hakkede rosiner
  • 100 g mandelflak
  • 6 ss perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g smør, Mykt
  • 500 g sukker
  • 10 stykker egg
  • 1 - 2 klype sitronskall
  • 500 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Pynt

  • 125 g korinter, Kan erstattes med hakkede rosiner
  • 100 g mandelflak
  • 6 ss perlesukker
Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem.
Tilsett et egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Rør i finrevet sitronskall. Ikke fortvil hvis deigen skiller seg litt, for dette bedrer seg igjen når du blander i hvetemelet.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland dette inn i deigen til slutt. Et tips for å få en luftig kake er å ikke røre i deigen mer enn det som er nødvendig for å få alt godt blandet.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30x40 cm).
Strø over korinter, lett knuste mandelflak og perlesukker.
Strø over korinter, lett knuste mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen. Del kaken i opp i firkanter eller snipper og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade
Avkjøl kaken i formen. Del kaken i opp i firkanter eller snipper og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade
woman cooking

Bon appetit!

Pisk mykt smør og sukker til en luftig smørkrem.
Tilsett et egg om gangen og pisk godt mellom hvert egg.
Rør i finrevet sitronskall. Ikke fortvil hvis deigen skiller seg litt, for dette bedrer seg igjen når du blander i hvetemelet.
Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland dette inn i deigen til slutt. Et tips for å få en luftig kake er å ikke røre i deigen mer enn det som er nødvendig for å få alt godt blandet.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30x40 cm).
Strø over korinter, lett knuste mandelflak og perlesukker.
Strø over korinter, lett knuste mandelflak og perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 20-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt.
Avkjøl kaken i formen. Del kaken i opp i firkanter eller snipper og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade
Avkjøl kaken i formen. Del kaken i opp i firkanter eller snipper og løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?