Til hovedinnhold

Madeiragryte

3 h 30 min
16 varer
461
Madeiragryte

Denne gryten kan lages både på høyrygg av okse og svinenakke - begge deler blir like godt, det er opp til deg å finne din favoritt!
Tips: Server madeiragryten med kokt ris ved siden av.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg høyrygg, av okse, eller svinenakke
  • 30 g tørket steinsopp
  • 600 g gulrot
  • 2 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 600 g hermetiske tomater, omtrent 1,5 bokser
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl Madeira, tørr
  • 4 dl oksekraft
  • 1 stk appelsin, saften
  • 2 ss worcestershiresaus
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille
  • ris

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg høyrygg, av okse, eller svinenakke
  • 30 g tørket steinsopp
  • 600 g gulrot
  • 2 stk rødløk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1 kvast timian
  • 600 g hermetiske tomater, omtrent 1,5 bokser
  • 2 ss tomatpuré
  • 4 dl Madeira, tørr
  • 4 dl oksekraft
  • 1 stk appelsin, saften
  • 2 ss worcestershiresaus
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • bladpersille
  • ris
Skjær kjøttet i grove biter og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i små biter og hell over 1 dl kokende vann. Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter. Skrell og del løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor gryte og brun kjøttet godt (brun helst i flere omganger slik at kjøttet ikke begynner å koke). Ta kjøttet opp av gryta så lenge og fortsett med å frese løk og gulrøtter. Tilsett timian, hvitløk og tomatpure. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og hell i knuste tomater, madeira, oksekraft, steinsopp (med bløtevannet), appelsinsaft og worcestersaus. Gi gryta et skikkelig oppkok, rør godt og legg på lokk.
Sett gryta i ovnen ved 150 grader og la den stå i ca. 2 ½ time til kjøttet er helt mørt. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig og dryss over hakket persille før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i grove biter og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i små biter og hell over 1 dl kokende vann. Skrell gulrøttene og del dem i jevne biter. Skrell og del løken i smale kløfter. Skjær hvitløken i tynne skiver.
Varm en stor gryte og brun kjøttet godt (brun helst i flere omganger slik at kjøttet ikke begynner å koke). Ta kjøttet opp av gryta så lenge og fortsett med å frese løk og gulrøtter. Tilsett timian, hvitløk og tomatpure. Ha alt kjøttet tilbake i gryta og hell i knuste tomater, madeira, oksekraft, steinsopp (med bløtevannet), appelsinsaft og worcestersaus. Gi gryta et skikkelig oppkok, rør godt og legg på lokk.
Sett gryta i ovnen ved 150 grader og la den stå i ca. 2 ½ time til kjøttet er helt mørt. Juster smaken med salt og pepper hvis nødvendig og dryss over hakket persille før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?