Til hovedinnhold

Biffgryte med øl

3 h 30 min
12 varer
1.9k
Biffgryte med øl

En skikkelig god og raus gryterett med godt kjøtt og godt øl.
Server biffgryten med hjemmelaget potetstappe - og litt mer øl ved siden av.

Tips: Lag en deilig potetstappe med parmesan. Skrell 800 g mandelpoteter og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet, damp potetene tørre og mos dem med en visp eller stapper. Visp inn 50 g meierismør, 3 dl matfløte og 100 g revet parmesanost. Smak stappen til med salt og kvernet pepper.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg høyrygg, av okse, renskåret
  • 300 g delikatesseløk, eller vanlig løk, renset
  • 400 g sjampinjong
  • 2 stk pastinakk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 kvast timian, eller rosmarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl mørkt øl
  • 2 dl oksekraft
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • Potetmos, hjemmelaget

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg høyrygg, av okse, renskåret
  • 300 g delikatesseløk, eller vanlig løk, renset
  • 400 g sjampinjong
  • 2 stk pastinakk
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 kvast timian, eller rosmarin
  • 2 ss hvetemel
  • 3.5 dl mørkt øl
  • 2 dl oksekraft
  • salt og kvernet pepper
  • olje, og smør til steking
  • Potetmos, hjemmelaget
Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter, delikatesse- løk kan være hel. Rens og del soppen i to hvis den er stor. Skrell og skjær pastinakken i jevne biter.
Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis hvis nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør/olje og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen og pastinakken. Tilsett knust hvitløk og rosmarin/timian. Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og tilsett øl og kraft. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg på lokk, la gryten småputre i ca. 2 ½ time til kjøttet har blitt helt mørt. Den siste timen kan lokke gjerne ligge litt halvveis på slik at en del av væsken fordamper.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kjøttet i grove terninger. Rens og del løken i båter, delikatesse- løk kan være hel. Rens og del soppen i to hvis den er stor. Skrell og skjær pastinakken i jevne biter.
Varm en jerngryte (eller en annen gryte/høy stekepanne med lokk) med litt olje. Krydre kjøttet godt med salt og pepper og brun det i flere omganger slik at alt kjøttet blir skikkelig brunet. Tilsett litt mer olje underveis hvis nødvendig.
Ta alt kjøttet ut av gryten, tilsett litt smør/olje og fres løken. Ta ut løken før du freser soppen og pastinakken. Tilsett knust hvitløk og rosmarin/timian. Ha alt tilbake i gryten og dryss over melet. Rør godt og tilsett øl og kraft. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak.
Legg på lokk, la gryten småputre i ca. 2 ½ time til kjøttet har blitt helt mørt. Den siste timen kan lokke gjerne ligge litt halvveis på slik at en del av væsken fordamper.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?