Til hovedinnhold

Gresskarsuppe med blåskjell

45 min
13 varer
33
Gresskarsuppe med blåskjell

En litt fresh og ny kombinasjon med blåskjell og gresskar - men det er en skikkelig god og varmende høstsuppe. 

Og så er den er både glutenfri og helt uten melkeproteiner

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 kg flaskegresskar, skrelt og skåret i båter
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 100 g sellerirot, skrelt og skåret i terninger
  • 1 stk søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 0.25 ts harissa
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 stk sitron, saften
  • 1.2 l grønnsaksbuljong
  • 1 kg blåskjell
  • friske urter, persille og koriander
  • salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg flaskegresskar, skrelt og skåret i båter
  • 1 stk løk, hakket
  • 3 stk hvitløksfedd
  • 100 g sellerirot, skrelt og skåret i terninger
  • 1 stk søtpotet, skrelt og skåret i terninger
  • 0.25 ts harissa
  • 1 ts ingefær, finrevet
  • 0.5 ts spisskummen
  • 1 stk sitron, saften
  • 1.2 l grønnsaksbuljong
  • 1 kg blåskjell
  • friske urter, persille og koriander
  • salt og kvernet pepper
Ha olje i en stor kjele på medium varme. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er blank og myk.
Rør inn ingefær og spisskummen. Tilsett gresskar, selleri, persillerot, søtpotet og buljong og kok opp. La grønnsakene småkoke i 20 minutter. Bruk en stavmikser eller blender og kjør grønnsakene til en jevn, kremet suppe.
Ha blåskjell i en gryte med en desiliter vann. Kok opp under lokk og la dem koke til blåskjellene har åpnet seg. Sil av blåskjell kraften og bland den i gresskarsuppen. Spe eventuelt med mer vann om den er for tykk. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
Rens blåskjellene og server suppen i skåler med blåskjell hakket persille eller koriander.
woman cooking

Bon appetit!

Ha olje i en stor kjele på medium varme. Ha i løk og hvitløk og stek til løken er blank og myk.
Rør inn ingefær og spisskummen. Tilsett gresskar, selleri, persillerot, søtpotet og buljong og kok opp. La grønnsakene småkoke i 20 minutter. Bruk en stavmikser eller blender og kjør grønnsakene til en jevn, kremet suppe.
Ha blåskjell i en gryte med en desiliter vann. Kok opp under lokk og la dem koke til blåskjellene har åpnet seg. Sil av blåskjell kraften og bland den i gresskarsuppen. Spe eventuelt med mer vann om den er for tykk. Gi suppen et nytt oppkok og smak til med sitronsaft, salt og pepper. 
Rens blåskjellene og server suppen i skåler med blåskjell hakket persille eller koriander.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?