Til hovedinnhold

Lam med gresskarpuré

45 min
7 varer
31
Lam med gresskarpuré

Nå er det sesong for både lam og gresskar, så her kommer oppskriften på en enkel og rask luksushverdagsmiddag. Min favorittstykningsdel på lammet er ytrefileten med fettkant. Det gir kjøttet mye mer smak. Det går fint an å bruke ytrefilet uten fettkant om du heller vil det.
Oppskrift og foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Ingredienser

2
porsjoner
  • 300 g ytrefilet, av lam
  • 2 ss olje
  • 300 g gresskar
  • 1 ss smør
  • 200 g småpoteter
  • 200 g aspargesbønner
  • 1 klype salt og kvernet pepper

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g ytrefilet, av lam
  • 2 ss olje
  • 300 g gresskar
  • 1 ss smør
  • 200 g småpoteter
  • 200 g aspargesbønner
  • 1 klype salt og kvernet pepper
Fjern det ytre skallet på gresskaret. Grav ut den trådete kjernen og frøene. Kutt gresskaret i mindre biter og ha det over i en kjele. Kok opp i rikelig med vann til bitene er helt møre. Dette tar rundt 10-20 minutter.
Fjern det ytre skallet på gresskaret. Grav ut den trådete kjernen og frøene. Kutt gresskaret i mindre biter og ha det over i en kjele. Kok opp i rikelig med vann til bitene er helt møre. Dette tar rundt 10-20 minutter.
I mens koker du småpoteter i en annen gryte. Dette tar rundt 10-15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Følg med! Helt mot slutten av kokeitden kan du ha oppi aspargesbønnene i 1 minutt.
Gjør klar kjøttet. Gni det inn med salt og pepper på begge sider, og snitt fettkanten om du bruker ytrefilet med fett. Skru på ovnen på 200 grader varmluft. Varm opp en stekepanne med nøytral olje og legg i kjøttet med fettsiden ned. Stek et par minutter på hver side før du legger kjøttstykket over i en ildfast form. Stek videre i stekeovn i 5-7 minutter. La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.
Gjør klar kjøttet. Gni det inn med salt og pepper på begge sider, og snitt fettkanten om du bruker ytrefilet med fett. Skru på ovnen på 200 grader varmluft. Varm opp en stekepanne med nøytral olje og legg i kjøttet med fettsiden ned. Stek et par minutter på hver side før du legger kjøttstykket over i en ildfast form. Stek videre i stekeovn i 5-7 minutter. La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.
Når gresskarbitene er møre siler du av vannet. Ha oppi en spiseskje smør og mos med en potetstapper eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Når gresskarbitene er møre siler du av vannet. Ha oppi en spiseskje smør og mos med en potetstapper eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Server lammet med gresskarpuré, poteter og aspargesbønner. Enkel og rask luksushverdagsmiddag.
woman cooking

Bon appetit!

Fjern det ytre skallet på gresskaret. Grav ut den trådete kjernen og frøene. Kutt gresskaret i mindre biter og ha det over i en kjele. Kok opp i rikelig med vann til bitene er helt møre. Dette tar rundt 10-20 minutter.
Fjern det ytre skallet på gresskaret. Grav ut den trådete kjernen og frøene. Kutt gresskaret i mindre biter og ha det over i en kjele. Kok opp i rikelig med vann til bitene er helt møre. Dette tar rundt 10-20 minutter.
I mens koker du småpoteter i en annen gryte. Dette tar rundt 10-15 minutter avhengig av størrelsen på potetene. Følg med! Helt mot slutten av kokeitden kan du ha oppi aspargesbønnene i 1 minutt.
Gjør klar kjøttet. Gni det inn med salt og pepper på begge sider, og snitt fettkanten om du bruker ytrefilet med fett. Skru på ovnen på 200 grader varmluft. Varm opp en stekepanne med nøytral olje og legg i kjøttet med fettsiden ned. Stek et par minutter på hver side før du legger kjøttstykket over i en ildfast form. Stek videre i stekeovn i 5-7 minutter. La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.
Gjør klar kjøttet. Gni det inn med salt og pepper på begge sider, og snitt fettkanten om du bruker ytrefilet med fett. Skru på ovnen på 200 grader varmluft. Varm opp en stekepanne med nøytral olje og legg i kjøttet med fettsiden ned. Stek et par minutter på hver side før du legger kjøttstykket over i en ildfast form. Stek videre i stekeovn i 5-7 minutter. La kjøttet hvile minst 10 minutter før du skjærer det opp i skiver.
Når gresskarbitene er møre siler du av vannet. Ha oppi en spiseskje smør og mos med en potetstapper eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Når gresskarbitene er møre siler du av vannet. Ha oppi en spiseskje smør og mos med en potetstapper eller en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Server lammet med gresskarpuré, poteter og aspargesbønner. Enkel og rask luksushverdagsmiddag.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?