Til hovedinnhold

Skoleboller med solbær

2 h
12 varer
220
Skoleboller med solbær

Skoleboller med solbær er en frisk og god variant av de tradisjonelle skolebrødene. Disse høyt elskede bollene kan nemlig gjerne varieres, og kombinasjonen vaniljekrem og rørte solbær er verdt å merke seg. De godt fylte solbærbollene kan nytes både med og uten ekstra topping, og de er aller best lune. Når det gjelder disse bollene, er regelen at for mye av det gode er helt supert. Du vet skolebrødene er perfekte, når du sitter igjen med vaniljekrem på nesa og melisglasur på fingrene. Solbær kan også erstattes med andre bær. Litt sjokolade under vaniljekremen er en annen og god variant.

Ingredienser

18
stk

Grunndeig

  • 5 dl melk, romtemperert
  • 50 g gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 20 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Fyll

  • 4 dl vaniljekrem
  • 2 dl solbærsyltetøy

til pensling

  • 1 stk egg, sammenpisket

Til pynt

  • 300 g melis
  • 2 dl kokos

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Grunndeig

  • 5 dl melk, romtemperert
  • 50 g gjær
  • 1 kg hvetemel
  • 200 g sukker
  • 20 g kardemomme
  • 0.5 ts salt
  • 200 g smør, romtemperert

Fyll

  • 4 dl vaniljekrem
  • 2 dl solbærsyltetøy

til pensling

  • 1 stk egg, sammenpisket

Til pynt

  • 300 g melis
  • 2 dl kokos
Lag grunndeigen først. Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter.
Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og deilig å ta på. Dette tar omtrent 10 minutter til.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen, del den i 18 jevne biter og trill ut fine boller. Sett bollene på stekebrett med bakepapir.
Trykk bollene litt flate og lag en skikkelig fordypning i hver bolle.
Legg en god skje vaniljekrem og rørte bær eller syltetøy i hver fordypning. Dekk bollene med plastfilm og etterhev i omtrent 45 minutter.
Pensle bollene raskt og forsiktig med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter.
La bollene få avkjøle seg litt på stekebrettet, før de avkjøles videre på rist.
Rør ut melisen med noen dråper vann til en tykk melisglasur. Pynt de lune bollene med melisglasur eller lag skolebrød ved å smøre bollene med et tykt lag melis for så å dyppe dem i kokos. Hell da kokosen ut på en liten tallerken og press bollene lett ned i kokosen.
woman cooking

Bon appetit!

Lag grunndeigen først. Smuldre gjæren sammen med det tørre i en bakebolle. Tilsett melk og kjør først deigen ved lav hastighet i omtrent fem minutter, til alt er godt blandet.
Øk hastigheten til middels og tilsett smøret litt etter litt. Kjør deigen videre i omtrent 10 minutter.
Øk hastigheten ytterligere og kjør til deigen blir helt blank, smidig, lun, elastisk og deilig å ta på. Dette tar omtrent 10 minutter til.
Dekk til bollen med plastfilm og kjøkkenklede. La deigen heve til dobbel størrelse.
Slå sammen deigen, del den i 18 jevne biter og trill ut fine boller. Sett bollene på stekebrett med bakepapir.
Trykk bollene litt flate og lag en skikkelig fordypning i hver bolle.
Legg en god skje vaniljekrem og rørte bær eller syltetøy i hver fordypning. Dekk bollene med plastfilm og etterhev i omtrent 45 minutter.
Pensle bollene raskt og forsiktig med sammenvispet egg og stek bollene midt i ovnen ved 215 grader i 10-15 minutter.
La bollene få avkjøle seg litt på stekebrettet, før de avkjøles videre på rist.
Rør ut melisen med noen dråper vann til en tykk melisglasur. Pynt de lune bollene med melisglasur eller lag skolebrød ved å smøre bollene med et tykt lag melis for så å dyppe dem i kokos. Hell da kokosen ut på en liten tallerken og press bollene lett ned i kokosen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?