Til hovedinnhold

Havrekjeks med kanel og rosiner

30 min
10 varer
367
Havrekjeks med kanel og rosiner
Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Disse gode havrekjeksene med kanel og rosiner er seige i midten og sprø i kantene. De går raskt å lage, og du trenger ikke noe spesielt kjøkkenutstyr. Du kan bruke både lettkokte eller vanlige havregryn, men konsistensen blir litt finere med lettkokte gryn. Her er det brukt havremel, men du kan også lage disse med hvetemel eller litt en grovere melsort. Oppskriften gir 9 store kjeks.

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Ingredienser

9
stk
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mel, valgfri type
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 dl rosiner
  • 100 g smør
  • 0.5 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl mel, valgfri type
  • 1.5 ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts vaniljepulver
  • 1 klype salt
  • 0.5 dl brunt sukker
  • 2 dl rosiner
  • 100 g smør
  • 0.5 dl vann
Bland alt det tørre sammen.
Smelt smøret og bland det sammen med vannet. Rør det inn i det tørre sammen med rosinene.
Form 9 kjeks på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem kjeksene flate.
Stekes ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alt det tørre sammen.
Smelt smøret og bland det sammen med vannet. Rør det inn i det tørre sammen med rosinene.
Form 9 kjeks på et stekebrett kledd med bakepapir. Klem kjeksene flate.
Stekes ved 175 grader i 20 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?