Til hovedinnhold

Krydderkake med ostekrem

1 h
10 varer
1.2k
Krydderkake med ostekrem
Kristine Ilstad - Det søte liv

Krydderkake med ostekrem lager du i en stor langpanne og dekker med deilig ostekrem med vanilje. Hvis du er glad i nøtter, må du gjerne drysse hakkede hasselnøtter eller andre typer nøtter på ostekremen før du deler kaken i biter.

Krydderkaken holder seg myk og god i mange dager, og den er også fin å fryse. Skal du fryse kaken er det lurt å legge kakestykkene på et brett før du legger dem i fryseposen. Da unngår du glasursøl! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Ingredienser

12
porsjoner
  • 200 g smør, smeltet og avkjølt
  • 1 l kefir
  • 500 g sukker
  • 650 g hvetemel
  • 4 ts natron
  • 4 ts kanel
  • 3 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

  • 200 g kremost
  • 150 g smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss vaniljesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør, smeltet og avkjølt
  • 1 l kefir
  • 500 g sukker
  • 650 g hvetemel
  • 4 ts natron
  • 4 ts kanel
  • 3 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker

Fyll

  • 200 g kremost
  • 150 g smør
  • 5 dl melis
  • 2 ss vaniljesukker
Smelt og avkjøl smøret.
Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i kefir. Tilsett natron og rør godt.
Ha i alt krydderet og det avkjølte smøret. Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35 min, til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Velt kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk mykt smør og melis til en luftig smørkrem. Tilsett vaniljesukker og romtemperert kremost og pisk ostekremen sammen.
Bre ostekremen over kaken. Del kaken i passe store firkanter.
Bre ostekremen over kaken. Del kaken i passe store firkanter.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret.
Ha sukkeret i en stor bakebolle. Bland i kefir. Tilsett natron og rør godt.
Ha i alt krydderet og det avkjølte smøret. Bland til slutt i hvetemelet og rør deigen sammen til den er jevn og klumpfri.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35 min, til den er gyllen og gjennomstekt. Avkjøl kaken helt i formen.
Velt kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Pisk mykt smør og melis til en luftig smørkrem. Tilsett vaniljesukker og romtemperert kremost og pisk ostekremen sammen.
Bre ostekremen over kaken. Del kaken i passe store firkanter.
Bre ostekremen over kaken. Del kaken i passe store firkanter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?