Seikaker med råkost og urtedressing
45 min
17 varer
885
Seikaker er enklere å lage enn du kanskje skulle tro! Farsen lager du raskt og enkelt i en hurtigmikser, eller du kan kverne fisken grovt og røre alt sammen for hånd. Bland inn hvitløk og purre og form fine kaker som stekes i godt smør i pannen.
Disse seikakene egner seg også godt til fiskeburgere. Hvitløk og purre kan byttes ut eller varieres med for eksempel vårløk, gressløk, persille, dill, basilikum eller estragon.
Ingredienser
4
porsjoner
- 600 g seifilet
- 1 ss potetmel
- 2 dl fløte
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 stk purreløk, den lyse delen
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- smør, til steking
- 0.5 stk sitron, revet skall og saften
Råkostsalat
- 4 stykker gulrot, gjerne i forskjellige farger
- 4 ss granateplekjerner
- 0.5 stk appelsin
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
- friske urter, gressløk, persille, dill, basilikum, kjørve
Urtedressing
- 2 dl crème fraîche, eller rømme
- 1 dl majones
- 2 dl friske urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
- salt og kvernet pepper
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 600 g seifilet
- 1 ss potetmel
- 2 dl fløte
- 2 fedd hvitløk
- 0.5 stk purreløk, den lyse delen
- 0.5 ts kvernet pepper
- 1 ts salt
- smør, til steking
- 0.5 stk sitron, revet skall og saften
Råkostsalat
- 4 stykker gulrot, gjerne i forskjellige farger
- 4 ss granateplekjerner
- 0.5 stk appelsin
- 2 ss olivenolje
- salt og kvernet pepper
- friske urter, gressløk, persille, dill, basilikum, kjørve
Urtedressing
- 2 dl crème fraîche, eller rømme
- 1 dl majones
- 2 dl friske urter, dill, persille, basilikum, kjørvel, estragon
- salt og kvernet pepper
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er ordentlig kald, men ikke frossen.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin med kniver. Bland inn potetmel og spe farsen med kald matfløte.
Tilsett finhakket hvitløk, hakket purre og kvernet pepper. Kjør det hele raskt sammen.
Form farsen til passende kaker og stek seikakene i godt med smør.
Skrell og riv gulrøttene. Bland gulrøtter med granateplekjerner, appelsinsaft, urter og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Bon appetit!
Skjær fisken i små terninger. Det er viktig at fisken er ordentlig kald, men ikke frossen.
Kjør fisk og salt til en seig masse i en kjøkkenmaskin med kniver. Bland inn potetmel og spe farsen med kald matfløte.
Tilsett finhakket hvitløk, hakket purre og kvernet pepper. Kjør det hele raskt sammen.
Form farsen til passende kaker og stek seikakene i godt med smør.
Skrell og riv gulrøttene. Bland gulrøtter med granateplekjerner, appelsinsaft, urter og olivenolje. Smak til med salt og pepper.
Bland sammen alle ingrediensene til urtedressingen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.