Til hovedinnhold

Gravet hjortekjøtt og tyttebærrømme med brunost

45 min
12 varer
168
Gravet hjortekjøtt og tyttebærrømme med brunost

Gravet hjortekjøtt med konjakk og einerbær kan fort bli din nye favorittviltrett. Server den med tyttebær rørt med geitost og hakkede hasselnøtter.

Tips 1: Hjortekjøtt kan erstattes med reinsdyr eller elg. Bruk de møreste stykningsdelene.  

Tips 2: Konjakk kan byttes ut med akevitt, faun, gin eller whisky. Eller prøv en kombinasjon av konjakk og portvin.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 50 g sukker
  • 40 g salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts einerbær, knuste
  • 2 ss konjakk
  • 1 beger rømme
  • 1 dl hasselnøtter
  • lefse
  • flatbrød

Rørte tyttebær

  • 1 dl tyttebær
  • 2 ss sukker
  • 0.5 dl brunost

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g ytrefilet av hjort
  • 50 g sukker
  • 40 g salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 0.5 ts einerbær, knuste
  • 2 ss konjakk
  • 1 beger rømme
  • 1 dl hasselnøtter
  • lefse
  • flatbrød

Rørte tyttebær

  • 1 dl tyttebær
  • 2 ss sukker
  • 0.5 dl brunost
Rist salt, sukker, pepper og einebær sammen i en brødpose. Legg i kjøttstykket og «masser» kjøttet med krydderblandingen. Tilsett akevitt eller konjakk hvis ønskelig, press mest mulig luft ut av posen og knyt den godt igjen.
La kjøttet ligge to døgn i kjøleskapet til graving. Vend på posen med jevne mellomrom.
Skjær det gravede kjøttet i tynne skiver ved servering.
Rør tyttebærene med sukker og vend sammen rømme, tyttebær og revet brunost. Dryss nøtter over kjøttet og server.
woman cooking

Bon appetit!

Rist salt, sukker, pepper og einebær sammen i en brødpose. Legg i kjøttstykket og «masser» kjøttet med krydderblandingen. Tilsett akevitt eller konjakk hvis ønskelig, press mest mulig luft ut av posen og knyt den godt igjen.
La kjøttet ligge to døgn i kjøleskapet til graving. Vend på posen med jevne mellomrom.
Skjær det gravede kjøttet i tynne skiver ved servering.
Rør tyttebærene med sukker og vend sammen rømme, tyttebær og revet brunost. Dryss nøtter over kjøttet og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?