Til hovedinnhold

Bakte epler med marsipan og nøtter

30 min
5 varer
116
Bakte epler med marsipan og nøtter

En veldig god og enkel dessert er bakte epler. Behold skallet på eller skrell eplene og la de få en runde i sukker og kanel før de fylles med en marsipan- og nøtteblanding.

Tips:
En annen variant er å skrelle eplene for så å rulle dem i en blanding av sukker og kanel før du fyller dem.
Serveres med for eksempel is og en tykk «karamellsaus» laget ved å varme pålegget HaPå sammen med litt fløte.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk eple, mellomstore og faste

Fyll

  • 50 g valnøtter, eller pekannøtter
  • 50 g marsipan, eller kransekakemasse
  • 0.5 ts kanel
  • 40 g meierismør, mykt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk eple, mellomstore og faste

Fyll

  • 50 g valnøtter, eller pekannøtter
  • 50 g marsipan, eller kransekakemasse
  • 0.5 ts kanel
  • 40 g meierismør, mykt
Vask eplene godt og stikk ut kjernehusene.
Bland sammen smør, revet marsipan, kanel og hakkede valnøtter.
Sett eplene over i en smurt og passende ildfast form. Fordel fyllet i «kjernehusene», trykk det godt ned.
Bak eplene ved 180 grader i ca. 20 minutter. Eplene skal bli helt møre. Test med en kakepinne.
Bak eplene ved 180 grader i ca. 20 minutter. Eplene skal bli helt møre. Test med en kakepinne.
woman cooking

Bon appetit!

Vask eplene godt og stikk ut kjernehusene.
Bland sammen smør, revet marsipan, kanel og hakkede valnøtter.
Sett eplene over i en smurt og passende ildfast form. Fordel fyllet i «kjernehusene», trykk det godt ned.
Bak eplene ved 180 grader i ca. 20 minutter. Eplene skal bli helt møre. Test med en kakepinne.
Bak eplene ved 180 grader i ca. 20 minutter. Eplene skal bli helt møre. Test med en kakepinne.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?