Til hovedinnhold

Eplekake med smuldretopp

1 h
13 varer
338
Smuldrekake med epler og crumble

Smuldrekake, eplekake med crumble eller smuldretopp - kjært barn har mange navn. Finnes det noe bedre enn hjemmebakt lun eplekake med en deilig klatt håndpisket krem? For ikke å snakke om den uimotståelige duften som brer seg i huset når kaken står i ovnen. Denne oppskriften gir deg en kake som er myk inni og knasende god på toppen.
Eplekaken er delt i tre momenter: En saftig bunn, epler i skiver og et sprøtt smuldrelokk med krydrede innslag av kanel, kardemomme og anisfrø.

Ingredienser

4
porsjoner

Bunn

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 200 g hvetemel
  • 40 g potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 4 stykker eple, gjerne syrlige og norske
  • 1 ss kanel
  • 3 ss sukker

Smuldretopp

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 60 g rørsukker
  • 50 g mandler, hakkede, evt. andre nøtter
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts anisfrø, knuste (kan sløyfes)

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Bunn

  • 200 g smør, romtemperert
  • 200 g sukker
  • 3 stk egg
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 200 g hvetemel
  • 40 g potetmel
  • 2 ts bakepulver

Fyll

  • 4 stykker eple, gjerne syrlige og norske
  • 1 ss kanel
  • 3 ss sukker

Smuldretopp

  • 60 g smør
  • 60 g hvetemel
  • 60 g rørsukker
  • 50 g mandler, hakkede, evt. andre nøtter
  • 0.5 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts anisfrø, knuste (kan sløyfes)
Kle en paiform eller springform (24-26 cm i diameter) med bakepapir.
Rør smør, sukker og vanilje lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren. Hell deigen over i formen.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Bruk fingrene og gni sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en paiform eller springform (24-26 cm i diameter) med bakepapir.
Rør smør, sukker og vanilje lyst og luftig. Tilsett eggene, ett om gangen, rør godt mellom hvert egg. Sikt sammen mel, potetmel og bakepulver og bland det tørre inn i røren. Hell deigen over i formen.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Skrell eplene og skjær dem i tynne skiver. Vend skivene sammen med sukker og kanel og fordel epleskivene jevnt utover kakerøren.
Bruk fingrene og gni sammen alle ingrediensene til smuldredeigen og dryss deigen jevnt over kaken.
Stek kaken midt i ovnen ved 180 grader i ca. 45 minutter.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
Server kaken lun med is, pisket krem eller pisket rømme smakt til med litt sukker, vanilje og revet sitronskall.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?