Til hovedinnhold

Eplekake med vaniljesaus i langpanne

1 h
8 varer
2.7k
Eplekake med vaniljesaus i langpanne
Kristine Ilstad - Det søte liv

Eplekake med vaniljesaus i langpanne er en stor og utrolig saftig eplekake! Det at kakedeigen inneholder en liter vaniljesaus, gjør at kaken får kjempemyk konsistens og veldig god vaniljesmak.

Eple- og vaniljesauskaken er lett å lage og holder seg myk og god i mange dager. Den er også fin å fryse.

Server kaken gjerne varm med vaniljeis eller vaniljesaus som tilbehør.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1 l vaniljesaus
  • 250 g smør
  • 500 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver
  • 800 g hvetemel

Epletopping

  • 12 stykker eple
  • 4 ss kanel
  • 4 ss sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 l vaniljesaus
  • 250 g smør
  • 500 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 6 ts bakepulver
  • 800 g hvetemel

Epletopping

  • 12 stykker eple
  • 4 ss kanel
  • 4 ss sukker
Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl blandingen i noen minutter.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Ha vaniljesaus, smør og sukker i en kjele og varm opp på middels varme under omrøring til smøret har smeltet og alt er godt blandet. Avkjøl blandingen i noen minutter.
Sikt sammen de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Ha i vanilje- og smørblandingen og rør deigen jevn og klumpfri.
Fordel deigen jevnt utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Rens eplene og del dem i skiver. Stikk epleskivene tett i tett i deigen i et pent mønster. Strø over rikelig med sukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter, eller til kaken er gyllen og gjennomstekt.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
Skjær kaken opp i passe store serveringsstykker og løft kakestykkene ut av langpannen ved hjelp av en stekespade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?