Til hovedinnhold

Kneippbrød

4 h
7 varer
119
Kneippbrød

Kneipp er det mest solgte brødet i Norge. Det er et sunt og forebyggende brød for folk flest.

I sin bok «Menn som baker brød» har Sverre Gunnar Haga byttet ut litt av det sammalte hvetemelet med siktet mel, for at det ikke skal bli altfor tungt og kompakt.

Foto: Morten Brun/Kagge forlag. 

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, grovt
  • 150 g fin sammalt speltmel
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 100 g kulturmelk
  • 230 g vann, kaldt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, grovt
  • 150 g fin sammalt speltmel
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 100 g kulturmelk
  • 230 g vann, kaldt
Bland det tørre sammen i en eltebolle.
Smuldre gjæren i kaldt vann og tilsett dette og melken i melet. I tillegg til saltet.
Elt i 15 minutter i maskin eller 20 minutter for hånd. La hvile tildekket i to timer.
Slå opp deigen og form til brød, legg deigen over i smurt brødform og la det etterheve i 30-60 minutter.
Forvarm en ovn til 250 grader, reduser til 210 grader når du setter inn og stek i 45-50 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Bland det tørre sammen i en eltebolle.
Smuldre gjæren i kaldt vann og tilsett dette og melken i melet. I tillegg til saltet.
Elt i 15 minutter i maskin eller 20 minutter for hånd. La hvile tildekket i to timer.
Slå opp deigen og form til brød, legg deigen over i smurt brødform og la det etterheve i 30-60 minutter.
Forvarm en ovn til 250 grader, reduser til 210 grader når du setter inn og stek i 45-50 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?