Til hovedinnhold

Solsikkebrød

4 h
7 varer
159
Solsikkebrød

-Solsikkebrød er noe av det beste jeg vet, skriver Sverre Gunnar haga i sin bok «Menn som baker brød». Han anbefaler å bruke solsikkefrø i mellomgrove brød - og servere skiver med ost og et stort glass kald melk ved siden av.

Foto: Morten Brun/Kagge Forlag.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 350 g hvetemel, siktet
  • 150 g sammalt rug, grov
  • 50 g solsikkekjerner
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 300 g helmelk
  • 50 g yoghurt naturell, eller tjukkmelk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g hvetemel, siktet
  • 150 g sammalt rug, grov
  • 50 g solsikkekjerner
  • 7 g salt
  • 15 g gjær
  • 300 g helmelk
  • 50 g yoghurt naturell, eller tjukkmelk
Rør ut gjæren i helmelken og hell oppi melet og frø (som du gjerne har ristet), sammen med yoghurt eller tjukkmelk i en eltebolle.
Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer.
Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter.
Sett inn i ovn du har forvarmet til 250 grader, reduser til 210 grader og stek i 40 minutter.
woman cooking

Bon appetit!

Rør ut gjæren i helmelken og hell oppi melet og frø (som du gjerne har ristet), sammen med yoghurt eller tjukkmelk i en eltebolle.
Elt godt i enten femten minutter i maskin eller 20 minutter for hånd, før du parkerer bakebollen med lokk, kjøkkenhåndkle eller plastfolie over seg, i romtemperatur i to timer.
Slå opp deigen og form til et brød, og legg over i brødform som er smurt med rapsolje eller smør. La det etterheve i 30-60 minutter.
Sett inn i ovn du har forvarmet til 250 grader, reduser til 210 grader og stek i 40 minutter.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?