Til hovedinnhold

Pannekake med reker, svinekjøtt og chilidipp

1 h
19 varer
141
Pannekake med reker, svinekjøtt og chilidipp

Pannekaker kan fylles med nesten hva du vil; hva med en asiatisk pannekake? Denne er fylt med reker, svinekjøtt, vårløk, koriander og mynte. Og serveres med lime- og chilidipp. Perfekt hverdagsmat - litt ekstra spennende!

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk pannekake
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 80 g bønneskudd
  • 1 stk gulrot
  • 4 stk vårløk
  • 450 g svinefilet, eller annet mørt svinekjøtt
  • 200 g reker, skrelt
  • koriander
  • mynte
  • blandet salat
  • kokos, ristet
  • salt og kvernet pepper

Lime- og chili dipp

  • 2 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 25 g ingefær, revet
  • 1 stk sitrongress
  • 1 dl koriander, grovhakket
  • 130 g brunt sukker, lyst
  • 6 ss fiskesaus
  • 4 stk lime, revet skall fra 1, saften fra alle

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk pannekake
  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 80 g bønneskudd
  • 1 stk gulrot
  • 4 stk vårløk
  • 450 g svinefilet, eller annet mørt svinekjøtt
  • 200 g reker, skrelt
  • koriander
  • mynte
  • blandet salat
  • kokos, ristet
  • salt og kvernet pepper

Lime- og chili dipp

  • 2 stk rød chili
  • 3 fedd hvitløk
  • 25 g ingefær, revet
  • 1 stk sitrongress
  • 1 dl koriander, grovhakket
  • 130 g brunt sukker, lyst
  • 6 ss fiskesaus
  • 4 stk lime, revet skall fra 1, saften fra alle
Lag dippen: Ta av de ytterste harde stilkene på sitrongresset. Finhakk den myke kjernen. Hakk chili og hvitløk. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en hurtigmikser.
Skjær løken i skiver og finhakk hvitløken. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler og finsnitt vårløken. Skjær kjøttet i tynne skiver eller strimler.
Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og fres kjøttet raskt over høy varme. Krydre med salt og pepper og ta kjøttet ut av pannen så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og fres løk og hvitløk til løken begynner å mykne. Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett gulrot, bønne spirer, reker, vårløk, mynte og koriander.
Varm alt raskt over høy varme til alt er varmt og grønnsakene fortsatt er sprø (pass på at det ikke begynner å koke i pannen for da vil grønnsakene slippe væske og rekene vil bli både seige og harde).
Bland inn litt av chilidippen og fordel blandingen i pannekakene. Dryss over kokos og server resten av dippen ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Lag dippen: Ta av de ytterste harde stilkene på sitrongresset. Finhakk den myke kjernen. Hakk chili og hvitløk. Kjør alle ingrediensene sammen til en jevn saus i en hurtigmikser.
Skjær løken i skiver og finhakk hvitløken. Riv eller skjær gulroten i tynne strimler og finsnitt vårløken. Skjær kjøttet i tynne skiver eller strimler.
Varm en stor stekepanne, tilsett litt olje og fres kjøttet raskt over høy varme. Krydre med salt og pepper og ta kjøttet ut av pannen så lenge.
Varm pannen på nytt, tilsett litt olje og fres løk og hvitløk til løken begynner å mykne. Ha kjøttet tilbake i pannen og tilsett gulrot, bønne spirer, reker, vårløk, mynte og koriander.
Varm alt raskt over høy varme til alt er varmt og grønnsakene fortsatt er sprø (pass på at det ikke begynner å koke i pannen for da vil grønnsakene slippe væske og rekene vil bli både seige og harde).
Bland inn litt av chilidippen og fordel blandingen i pannekakene. Dryss over kokos og server resten av dippen ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?