Kristian René Johansens pizza med hvit saus, parmaskinke og blåmuggost
1 h 30 min
15 varer
293
Denne pizzaen kaller Kristian René Johansen for «Saturday special by Kristian René!». En superdigg pizza med både mozzarella og blåmuggost, parmaskinke og honning.
Lag pizzabunnen først: Sikt sammen hvetemel, salt og sukker i en bakebolle. Lag en grop i midten. Pisk sammen olivenolje og lunkent vann, og rør inn gjæren. Hell vannet i det tørre og jobb alt sammen sammen til en jevn og smidig deig. La deigen stå og heve i en time.
Lag pizzasausen: Bland sammen créme fraîche, basilikum og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet i et kvarter.
Kvele ut pizzadeigen til en tynn, stor pizza. Ha pizzasaus på pizzabunnen. Topp pizzaen med mozzarella, blåmuggost og skiver av sopp. Stek pizzan på 230 grader i omtrent fem minutter eller til bunnen er gyllen i kanten og gjennomstekt.
Når pizzaen er ferdig stekt, legg på skiver av parmaskinke. Drypp over honning og dryss over friske basilikumblader.
Bon appetit!
Lag pizzabunnen først: Sikt sammen hvetemel, salt og sukker i en bakebolle. Lag en grop i midten. Pisk sammen olivenolje og lunkent vann, og rør inn gjæren. Hell vannet i det tørre og jobb alt sammen sammen til en jevn og smidig deig. La deigen stå og heve i en time.
Lag pizzasausen: Bland sammen créme fraîche, basilikum og hvitløk. Smak til med salt og pepper. La den stå i kjøleskapet i et kvarter.
Kvele ut pizzadeigen til en tynn, stor pizza. Ha pizzasaus på pizzabunnen. Topp pizzaen med mozzarella, blåmuggost og skiver av sopp. Stek pizzan på 230 grader i omtrent fem minutter eller til bunnen er gyllen i kanten og gjennomstekt.
Når pizzaen er ferdig stekt, legg på skiver av parmaskinke. Drypp over honning og dryss over friske basilikumblader.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto