Til hovedinnhold

Krabbekaker

1 h 30 min
16 varer
155
Krabbekaker

Bytt ut de tradisjonelle fiskekakene med saftige krabbekaker og server dem med wasabimajones og en frisk, grønn salat. Perfekt hverdagsmiddag - med asiatisk vri!
Tips: Vil du gjøre litt ekstra ut av måltidet, kan du lage hjemmelaget majones - oppskrift finner du her!

Ingredienser

1
porsjoner
  • 250 g poteter, melne
  • 300 g krabbe, renset kjøtt
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 1 stk rød chili, renset for frø, finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 3 ss koriander, finhakket
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss limesaft
  • 3 ss hvetemel
  • salt og kvernet pepper
  • mel, til steking
  • olje, til steking

Wasabimajones

  • 2 dl majones, gjerne hjemmelaget
  • 2 ts wasabi
  • sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g poteter, melne
  • 300 g krabbe, renset kjøtt
  • 2 stk vårløk, finsnittet
  • 1 stk rød chili, renset for frø, finhakket
  • 2 ts ingefær, finrevet
  • 3 ss koriander, finhakket
  • 1 ts soyasaus
  • 1 ts sesamolje
  • 1 ss limesaft
  • 3 ss hvetemel
  • salt og kvernet pepper
  • mel, til steking
  • olje, til steking

Wasabimajones

  • 2 dl majones, gjerne hjemmelaget
  • 2 ts wasabi
  • sitronsaft
Kok potetene og damp dem møre. Skrell, mos og avkjøl potetene.
Bland sammen potetmos, krabbekjøtt og tilsett resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen og smak til med salt og kvernet pepper.
Form krabbeblandingen til 12 krabbekaker og la krabbekakene stå minst 30 minutter i kjøleskapet før steking.
Rør sammen majones, wasabi og noen dråper limesaft (juster mengden wasabi etter eget ønske). Sett wasabimajonesen til side så lenge.
Vend krabbekakene i mel og stek kakene sprø og pent gylne i en stor stekepanne over middels høy varme (vær forsiktig når du snur på kakene så de ikke ramler fra hverandre).
Serveres nystekte med wasabimajones og grønn salat.
woman cooking

Bon appetit!

Kok potetene og damp dem møre. Skrell, mos og avkjøl potetene.
Bland sammen potetmos, krabbekjøtt og tilsett resten av ingrediensene. Bland alt godt sammen og smak til med salt og kvernet pepper.
Form krabbeblandingen til 12 krabbekaker og la krabbekakene stå minst 30 minutter i kjøleskapet før steking.
Rør sammen majones, wasabi og noen dråper limesaft (juster mengden wasabi etter eget ønske). Sett wasabimajonesen til side så lenge.
Vend krabbekakene i mel og stek kakene sprø og pent gylne i en stor stekepanne over middels høy varme (vær forsiktig når du snur på kakene så de ikke ramler fra hverandre).
Serveres nystekte med wasabimajones og grønn salat.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?