Til hovedinnhold

Pavlova Belle Hélène

3 h 30 min
10 varer
250
Pavlova med pære og sjokolade
Kristine Ilstad / Det søte liv

Pavlova Belle Hélène er en fransk vri på den velkjente marengskaken, og kan pyntes med alle slags bær og frukter. Kaken er inspirert av den nydelige, franske pæredesserten Poire Belle Hélène, som består av søtkokte pærer, vaniljeis, krem og varm sjokoladesaus. Desserten er oppkalt etter den skjønne Helena, kjent fra den Trojanske krig og gresk mytologi.
Pavlova Belle Hélène er en vakker og dramatisk kake å se på, som vekker oppmerksomhet på kakebordet.
Oppskrift av Kristine Ilstad/Det søte liv

Ingredienser

8
porsjoner
  • 4 stykker eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss maisenna
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt

  • 1 boks hermetiske pærer, stor boks

sjokoladesaus

  • 1 dl sukkerlake, fra boksen med pærer
  • 1 ss kremfløte
  • 100 g kokesjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stykker eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss maisenna
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Fyll

  • 3 dl kremfløte
  • 2 ts vaniljesukker

Pynt

  • 1 boks hermetiske pærer, stor boks

sjokoladesaus

  • 1 dl sukkerlake, fra boksen med pærer
  • 1 ss kremfløte
  • 100 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig i eddik, vaniljeekstrakt og maisenna med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får en liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en liten grop på toppen av kaken.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Til sjokoladesausen kokes pærelaken og kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl sjokoladesausen slik at den tykner.
Pynt kaken rett før serving. Fordel først pisket krem smaksatt med vaniljesukker på toppen av kaken. Legg på godt avrente, hermetiske pærer. Øs deretter sjokoladesausen over kaken.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk lenge (ca 20 min) med mikser til du får en tykk og stiv marengs. Vend forsiktig i eddik, vaniljeekstrakt og maisenna med en slikkepott.
Tegn opp en sirkel på ca 22 cm i diameter på et bakepapir. Fordel marengsen innenfor sirkelen slik at du får en liten, tykk kake. Bruk slikkepotten og jevn til kantene ved å dra slikkepotten nedenfra og opp. Glatt til overflaten og lag gjerne en liten grop på toppen av kaken.
Sett kaken midt i ovnen som er forvarmet til 180 grader. Skru temperaturen ned til 150 grader straks kaken er satt inn i ovnen. Stek kaken i ca 1 1/2 time. Skru av varmen og sett ovnsdøren på gløtt ved hjelp av en tresleiv eller liknende. La kaken stå i ovnen til den er helt kald.
Til sjokoladesausen kokes pærelaken og kremfløte opp i en liten kjele. Ta kjelen av platen og tilsett kokesjokolade i biter. La sjokoladen smelte og rør sausen glatt. Avkjøl sjokoladesausen slik at den tykner.
Pynt kaken rett før serving. Fordel først pisket krem smaksatt med vaniljesukker på toppen av kaken. Legg på godt avrente, hermetiske pærer. Øs deretter sjokoladesausen over kaken.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?