Til hovedinnhold

Fylt aubergine med couscous

30 min
10 varer
385
Fylt aubergine med couscous

Enkel, mettende og rask middag? Stek aubergine mørt og fyll dem med couscous, salt fetaost, søt aprikos og friske urter. Server gjerne fylt aubergine med en grønn sidesalat. 

Jeg beregner en middels aubergine per person. Beregn en halv aubergine per person om det skal serveres som en forrett. 

Ingredienser

2
porsjoner
  • 2 stykker aubergine
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 2 klype havsalt
  • 1 dl couscous
  • 2 dl vann
  • 50 g fetaost
  • 10 stykker tørket aprikos
  • 1 kvast mynte
  • 1 kvast koriander

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker aubergine
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss smør
  • 2 klype havsalt
  • 1 dl couscous
  • 2 dl vann
  • 50 g fetaost
  • 10 stykker tørket aprikos
  • 1 kvast mynte
  • 1 kvast koriander
Del auberginene i to og legg dem med snittflaten opp. Prikk auberginekjøttet med en gaffel, men pass på så det ikke går hull gjennom skallet! Ha rikelig med olivenolje over og et dryss havsalt. Stekes i 20-30 minutter ved 185 grader, eller til de er møre.
Del auberginene i to og legg dem med snittflaten opp. Prikk auberginekjøttet med en gaffel, men pass på så det ikke går hull gjennom skallet! Ha rikelig med olivenolje over og et dryss havsalt. Stekes i 20-30 minutter ved 185 grader, eller til de er møre.
Kok opp 2 dl vann i en kjele eller en stekepanne med lokk. Når vannet koker skrur du av varmen og tilsetter couscous. Tilsett en liten skvett olivenolje, rør rundt og ha på lokket. La couscousen svelle i 5-6 minutter. Tilsett en liten klatt smør og rør rundt med en gaffel for å få luftig couscous.
Bland couscousen med smuldret fetaost, finhakkede aprikoser og urter. Jeg liker godt blandingen av mynte og koriander, men basilikum, persille og dill er også godt i denne retten.
Bland couscousen med smuldret fetaost, finhakkede aprikoser og urter. Jeg liker godt blandingen av mynte og koriander, men basilikum, persille og dill er også godt i denne retten.
Ta auberginen ut av ovnen og skrap ut litt av auberginekjøttet med en skje. Dette kan blandes sammen med couscousen om ønskelig eller kastes om det er veldig store frø. Fyll med auberginen med couscous-blandingen og server!
woman cooking

Bon appetit!

Del auberginene i to og legg dem med snittflaten opp. Prikk auberginekjøttet med en gaffel, men pass på så det ikke går hull gjennom skallet! Ha rikelig med olivenolje over og et dryss havsalt. Stekes i 20-30 minutter ved 185 grader, eller til de er møre.
Del auberginene i to og legg dem med snittflaten opp. Prikk auberginekjøttet med en gaffel, men pass på så det ikke går hull gjennom skallet! Ha rikelig med olivenolje over og et dryss havsalt. Stekes i 20-30 minutter ved 185 grader, eller til de er møre.
Kok opp 2 dl vann i en kjele eller en stekepanne med lokk. Når vannet koker skrur du av varmen og tilsetter couscous. Tilsett en liten skvett olivenolje, rør rundt og ha på lokket. La couscousen svelle i 5-6 minutter. Tilsett en liten klatt smør og rør rundt med en gaffel for å få luftig couscous.
Bland couscousen med smuldret fetaost, finhakkede aprikoser og urter. Jeg liker godt blandingen av mynte og koriander, men basilikum, persille og dill er også godt i denne retten.
Bland couscousen med smuldret fetaost, finhakkede aprikoser og urter. Jeg liker godt blandingen av mynte og koriander, men basilikum, persille og dill er også godt i denne retten.
Ta auberginen ut av ovnen og skrap ut litt av auberginekjøttet med en skje. Dette kan blandes sammen med couscousen om ønskelig eller kastes om det er veldig store frø. Fyll med auberginen med couscous-blandingen og server!
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?