Til hovedinnhold

Pasta carbonara med fløte

25 min
8 varer
1.1k
Pasta carbonara med fløte og bacon

Pasta er en sikker vinner på ethvert middagsbord. Fridtjof Nilsen er blant annet kjent fra TV-skjermen som programleder for bakekonkurransen «Kakekrigen» og deler her sin oppskrift på pasta carbonara med fløte og bacon.
– Jeg har alltid syntes det har vært gøy med mat, og spesielt når man lager det selv. Min kjæreste Katrine er også veldig flink til å lage mat, så det er noe vi bruker mye tid på. Det beste jeg vet er når vi begge to står på kjøkkenet sammen, har god tid, et glass rødvin og lager mat sammen.

Her deler Fridtjofs en av sine hverdagsfavoritter som lages unna i en fei.

– Selv om man lager hverdagsmat som skal gå fort, så syns jeg det er viktig at det blir godt. Da er carbonara alltid et godt valg. Hvis du har dårlig tid, så kan du bruke ferdiglaget tagliatelle og en baconkloss fra butikken, sier den matglade programlederen og legger til:

– Skal du derimot spise det en lørdag, så blir det veldig godt å bytte bacon med pancetta og lage pastaen selv.

Ingredienser

2
porsjoner
  • 350 g pasta, gjerne tagliatelle
  • 250 g bacon
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 1 dl fløte
  • 50 g parmesan, finrevet
  • persille, frisk

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 350 g pasta, gjerne tagliatelle
  • 250 g bacon
  • 2 stykker sjalottløk
  • 2 stykker eggeplomme
  • 1 stk egg
  • 1 dl fløte
  • 50 g parmesan, finrevet
  • persille, frisk
Stek bacon/pancetta i en panne på medium varme. Ta gjerne en bitteliten klatt med smør i fra starten, så pannen ikke er helt tørr. Viktig å la det bli litt sprøstekt uten å bli brent. Det er ikke noe godt med blast, halvstekt bacon.
Når det begynner å bli ferdig hiver du oppi hakket sjalottløk og steker den myk.
Ta ett egg og to eggeplommer i en bolle, pisk dem sammen med fløte og revet parmesan til det blir helt samlet og litt luftig.
Kok pastaen i en gryte uten lokk. Pass på at du ikke koker den for lenge. Det skal være litt tygg igjen når du heller av vannet.
Ha pastaen tilbake i gryten, hell over bacon og løk. Rør så rundt med rolige bevegelser mens du heller eggeblandingen i i med en tynn stråle. Da vil varmen fra pastaen tykne eggene og gi en tykk og deilig saus.
Smak til med salt og pepper. Server med en gang og dryss litt hakket persille over
woman cooking

Bon appetit!

Stek bacon/pancetta i en panne på medium varme. Ta gjerne en bitteliten klatt med smør i fra starten, så pannen ikke er helt tørr. Viktig å la det bli litt sprøstekt uten å bli brent. Det er ikke noe godt med blast, halvstekt bacon.
Når det begynner å bli ferdig hiver du oppi hakket sjalottløk og steker den myk.
Ta ett egg og to eggeplommer i en bolle, pisk dem sammen med fløte og revet parmesan til det blir helt samlet og litt luftig.
Kok pastaen i en gryte uten lokk. Pass på at du ikke koker den for lenge. Det skal være litt tygg igjen når du heller av vannet.
Ha pastaen tilbake i gryten, hell over bacon og løk. Rør så rundt med rolige bevegelser mens du heller eggeblandingen i i med en tynn stråle. Da vil varmen fra pastaen tykne eggene og gi en tykk og deilig saus.
Smak til med salt og pepper. Server med en gang og dryss litt hakket persille over
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?