Til hovedinnhold

Kylling i kremet soppsaus med druer

1 h
14 varer
1.8k
Kylling i kremet soppsaus med druer

Dette er en skikkelig god søndagsmiddag. Kylling med urter og kremet soppsaus, druer og estragon. Server den gjerne sammen med kokte eller ovnsbakte poteter. 

Ingredienser

4
porsjoner
  • 1 stk kylling, hel
  • 400 g sopp, blandet, renset
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 stk vårløk
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stilk estragon, eventuelt 2 ts tørket
  • 1 håndfull røde druer
  • friske urter, estragon, persille, basilikum eller gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking
  • olje, til steking

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk kylling, hel
  • 400 g sopp, blandet, renset
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 4 stk vårløk
  • 2 dl hvitvin, tørr
  • 3 dl kyllingkraft
  • 3 dl kremfløte
  • 4 stilk estragon, eventuelt 2 ts tørket
  • 1 håndfull røde druer
  • friske urter, estragon, persille, basilikum eller gressløk
  • salt og kvernet pepper
  • smør, til steking
  • olje, til steking
Skjær kyllingbrystene fra skroget. Skjær av lårene og del lårene i overlår og klubbe. (Skroget kan du koke kraft på.) Legg gjerne noe urteblader innunder skinnet på kyllingen, og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i mindre biter, finhakk hvitløken og skjær sjalottløk i skiver. Grovhakk den lyse delen på vårløken og finsnitt de grønne toppene.
Bruk en støpejerngryte eller en god stekepanne med høye kanter. Brun kyllingen godt på begge sider over middels høy varme i en blanding av smør og olje. Sørg for at skinnet blir skikkelig sprøstekt.
Løft kyllingen ut av gryta og slå av stekefettet (men ikke vask gryta/pannen). Fres soppen sammen med løk, hvitløk, grovhakket vårløk, estragon og en klatt smør. Fres godt under omrøring til soppen har fått en pen gyllen farge. Tilsett vin og la det koke inn til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte og la sausen småkoke i 5 minutter til den tykner noe, rør om av og til. Krydre lett med salt og pepper og legg kyllingen tilbake i sausen.
La kyllingen surre i sausen i ca. 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Varm druene i sausen og dryss over resten av vårløken og hakkede urter rett før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær kyllingbrystene fra skroget. Skjær av lårene og del lårene i overlår og klubbe. (Skroget kan du koke kraft på.) Legg gjerne noe urteblader innunder skinnet på kyllingen, og krydre godt med salt og pepper. Del soppen i mindre biter, finhakk hvitløken og skjær sjalottløk i skiver. Grovhakk den lyse delen på vårløken og finsnitt de grønne toppene.
Bruk en støpejerngryte eller en god stekepanne med høye kanter. Brun kyllingen godt på begge sider over middels høy varme i en blanding av smør og olje. Sørg for at skinnet blir skikkelig sprøstekt.
Løft kyllingen ut av gryta og slå av stekefettet (men ikke vask gryta/pannen). Fres soppen sammen med løk, hvitløk, grovhakket vårløk, estragon og en klatt smør. Fres godt under omrøring til soppen har fått en pen gyllen farge. Tilsett vin og la det koke inn til det meste av væsken har fordampet. Hell i kraft og fløte og la sausen småkoke i 5 minutter til den tykner noe, rør om av og til. Krydre lett med salt og pepper og legg kyllingen tilbake i sausen.
La kyllingen surre i sausen i ca. 15-20 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Varm druene i sausen og dryss over resten av vårløken og hakkede urter rett før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?