Til hovedinnhold

Kremet soppsuppe

30 min
9 varer
1.1k
Fyldig og kremet soppsuppe
Sara Johannessen Meek

En fyldig soppsuppe er proppfull av smak og er dessuten en glitrende måte å bruke opp eventuell mindre pene sopper på. 

I denne soppsuppe-oppskriften har jeg rundet den av med fløte, men både crème fraîche eller en god skje mascarpone kan brukes med stort hell. Litt revet parmesan til servering er heller ikke å forakte.
Tips: En dråpe eller to med soppolje eller trøffelolje i suppen rett før servering høyner smaken. Kjør suppen med en stavmikser rett før servering, da blir den ekstra luftig.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g sopp, renset
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 7 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • 3 dl fløte
  • 4 ts ramsløkpuré, eller pesto
  • friske urter, gressløk, timian, kjørvel eller persille
  • salt og kvernet pepper
  • sitron

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g sopp, renset
  • 2 stk sjalottløk
  • 2 stk hvitløksfedd
  • 7 dl kyllingkraft, eller grønnsakskraft
  • 3 dl fløte
  • 4 ts ramsløkpuré, eller pesto
  • friske urter, gressløk, timian, kjørvel eller persille
  • salt og kvernet pepper
  • sitron
Spar de peneste soppene til pynt (omtrent halvparten) og kutt resten i små biter. Smelt smøret i en kjele og fres løk og hvitløk til løken er blank og myk.
Tilsett soppen og la det frese et par minutter til. Hell i kraft og fløte, la det hele småkoke i cirka 15 minutter.
Kjør suppen til en jevn pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. (Virker suppen veldig tykk kan du spe den med mer buljong eller melk.)
Stek resten av soppen gyllen i smør, krydre med salt og pepper og dryss over friske urter.
Fordel suppen i dype skåler, legg i sopp og pynt med ramsløkpure. Serveres med godt ferskt brød.
woman cooking

Bon appetit!

Spar de peneste soppene til pynt (omtrent halvparten) og kutt resten i små biter. Smelt smøret i en kjele og fres løk og hvitløk til løken er blank og myk.
Tilsett soppen og la det frese et par minutter til. Hell i kraft og fløte, la det hele småkoke i cirka 15 minutter.
Kjør suppen til en jevn pure i en hurtigmikser eller med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. (Virker suppen veldig tykk kan du spe den med mer buljong eller melk.)
Stek resten av soppen gyllen i smør, krydre med salt og pepper og dryss over friske urter.
Fordel suppen i dype skåler, legg i sopp og pynt med ramsløkpure. Serveres med godt ferskt brød.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?