Til hovedinnhold

Kokosboller med mango

3 h
9 varer
193
Kokosboller med mango

Mango er bakeblogger Thea Bolstads favoritt og hun utforsker stadig nye oppskrifter med mango i.

Hjemmelagde og luftige kokosboller med frisk mango inni gir en spennende vri. Disse er trukket med mørk sjokolade og drysset med kokos.

Thea har brukt en sprøytepose med Wilton 1M-tipp til marengsen. Du kan eventuelt bruk en rund tipp eller bare klippe av et passe hull på en sprøytepose.

Oppskriften gir 20 stk.

Oppskriften er hentet fra boken «Theas Little Kitchen». Foto: Thea Bolstad / Gursli Berg forlag

Ingredienser

8
porsjoner
  • 60 g vann
  • 75 g glukose
  • 130 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 100 g eggehvite, 100 gr = ca. 3-4 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 stk mango, i terninger
  • 20 stykker mariekjeks
  • 500 g mørk sjokolade
  • kokosmasse

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 60 g vann
  • 75 g glukose
  • 130 g sukker
  • 1 stk vaniljestang, frøene
  • 100 g eggehvite, 100 gr = ca. 3-4 egg
  • 2 ss sukker
  • 1 stk mango, i terninger
  • 20 stykker mariekjeks
  • 500 g mørk sjokolade
  • kokosmasse
Sett vann, glukose, sukker og vaniljefrø på platen og varm det til temperaturen er 117 grader. Bruk et termometer til å måle temperaturen.
Pisk eggehvitene til det skummer og ha en teskje i om gangen. Pisk videre til det blir marengs. Hell sukkerlaken i en tynn stråle i marengsen mens du pisker. Pisk videre i 8 minutter til du får en stiv og blank marengs.
Legg kjeksene på et bakepapir og sett en mangobit i midten på hver kjeks.
Ha marengsen i en krempose med tipp og dekk kjeksen med marengs. Jeg brukte en 1M-tipp, men du kan også bruke en rund tipp. Sett dem i kjøleskapet i to-tre timer.
Smelt sjokolade over vannbad.
Ha kokosbollene på en rist over en stekeplate med bakepapir på. Bruk en øse og hell smeltet sjokolade over den stive marengsen.
Dryss deretter på litt kokosmasse på toppen hvis ønskelig.
Ta kokosbollene av risten og legg dem på et bakepapir. La dem stå til sjokoladen er stivnet. Oppbevares i kjøleskapet.
woman cooking

Bon appetit!

Sett vann, glukose, sukker og vaniljefrø på platen og varm det til temperaturen er 117 grader. Bruk et termometer til å måle temperaturen.
Pisk eggehvitene til det skummer og ha en teskje i om gangen. Pisk videre til det blir marengs. Hell sukkerlaken i en tynn stråle i marengsen mens du pisker. Pisk videre i 8 minutter til du får en stiv og blank marengs.
Legg kjeksene på et bakepapir og sett en mangobit i midten på hver kjeks.
Ha marengsen i en krempose med tipp og dekk kjeksen med marengs. Jeg brukte en 1M-tipp, men du kan også bruke en rund tipp. Sett dem i kjøleskapet i to-tre timer.
Smelt sjokolade over vannbad.
Ha kokosbollene på en rist over en stekeplate med bakepapir på. Bruk en øse og hell smeltet sjokolade over den stive marengsen.
Dryss deretter på litt kokosmasse på toppen hvis ønskelig.
Ta kokosbollene av risten og legg dem på et bakepapir. La dem stå til sjokoladen er stivnet. Oppbevares i kjøleskapet.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?