Til hovedinnhold

Grønn potetsalat med varmrøkt laks

45 min
14 varer
542
Grønn potetsalat med varmrøkt laks

En grønn potetsalat servert med varmrøkt laks er et perfekt, lett sensommermåltid. Du kan også bruke vanlig stekt laks eller røkelaks om du vil. Potetsalaten er dessuten veldig god til grillmat.

Ingredienser

6
porsjoner
  • 600 - 900 g laks, varmrøkt
  • 1 kg nypotet
  • 1 stk brokkoli
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 stk fennikel
  • 50 g parmesan
  • 1 potte dill
  • 20 g pinjekjerner
  • 200 g ruccolasalat

Dressing

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 1.5 dl olivenolje

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 - 900 g laks, varmrøkt
  • 1 kg nypotet
  • 1 stk brokkoli
  • 150 g aspargesbønner
  • 1 stk fennikel
  • 50 g parmesan
  • 1 potte dill
  • 20 g pinjekjerner
  • 200 g ruccolasalat

Dressing

  • 2 ss dijonsennep
  • 1 ss honning, flytende
  • 0.5 stk sitron
  • 1 klype salt og kvernet pepper
  • 1.5 dl olivenolje
Start med å dampe eller koke potetene. Koketiden avhenger av størrelse, men mellom 10-20 minutter. Ha gjerne litt salt i kokevannet.
Avkjøl potetene i isbad eller rennende kaldt vann når de er klare.
Del brokkoli i små buketter og aspargesbønnene i to. Kok opp rikelig med vann i en gryte og legg dem nedi det kokende vannet i ca. 30-60 sekunder. Grønnsakene skal såvidt kokes for å beholde sprøheten.
Avkjøl også dette i isbad eller i rennende, kaldt vann. Du kan fint slå sammen disse to stegene og ha grønnsakene sammen med poteten den siste tiden.
Lag sennepsdressingen ved å vispe sammen dijonsennep, flytende honning, sitronsaft og olivenolje til det tykner. Smak til med salt og pepper til slutt.
Skjær fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin om du har. Velg gjerne fennikel med grønn dusk i butikken. Denne er god å bruke i salaten!
Rasp osten over og tilsett rikelig med dill. Bland alt sammen med sennepsdressingen.
Server grønn potetsalat med varmrøkt laks og ruccolasalat. Beregn 100 g varmrøkt laks til lunsj og 150 til middag.
Topp salaten med ristede pinjekjerner!
woman cooking

Bon appetit!

Start med å dampe eller koke potetene. Koketiden avhenger av størrelse, men mellom 10-20 minutter. Ha gjerne litt salt i kokevannet.
Avkjøl potetene i isbad eller rennende kaldt vann når de er klare.
Del brokkoli i små buketter og aspargesbønnene i to. Kok opp rikelig med vann i en gryte og legg dem nedi det kokende vannet i ca. 30-60 sekunder. Grønnsakene skal såvidt kokes for å beholde sprøheten.
Avkjøl også dette i isbad eller i rennende, kaldt vann. Du kan fint slå sammen disse to stegene og ha grønnsakene sammen med poteten den siste tiden.
Lag sennepsdressingen ved å vispe sammen dijonsennep, flytende honning, sitronsaft og olivenolje til det tykner. Smak til med salt og pepper til slutt.
Skjær fennikel i tynne skiver, gjerne på en mandolin om du har. Velg gjerne fennikel med grønn dusk i butikken. Denne er god å bruke i salaten!
Rasp osten over og tilsett rikelig med dill. Bland alt sammen med sennepsdressingen.
Server grønn potetsalat med varmrøkt laks og ruccolasalat. Beregn 100 g varmrøkt laks til lunsj og 150 til middag.
Topp salaten med ristede pinjekjerner!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?